.

I oktober har ni premiär för er nya show i Malmö, berätta!
– Absolut, onsdagen den 6 oktober har vi premiär i den fantastiska lokalen Tangopalatset (Amiralsgatan 47). När dörrarna öppnas klockan 20.00 möts publiken av blåklädda flygvärdinnor som kommer ta publiken genom en dragshowresa, med flygbolaget ”Moulin Air”. Nytt för denna gång är att man kan beställa menybiljett i form av en tvårättersmeny. Det gör man i butiken Peggy Sage på Djäknegatan 1 i Malmö.
Gissar jag rätt om showen innehåller en del artistimitationer?
– Många dragshowgrupper är kända för att göra just artistimitationer, men vi är nog inte en av dem. Självklart slinker väl en och annan artistimitation med när de är i ropet, men vad vi gör i stället är egna karaktärer – roliga, galna karaktärer som hamnar i många olika dråpliga situationer med publiken. Vi har naturligtvis en cd med förinspelad musik men en hel del av vår show är live, dock ej sång, men däremot en hel del stand-up. Så helt plötsligt kan Lisa från Lund få en huvudroll i showen och det är bara att gilla läget. Det är därför platserna absolut längst fram tar längst tid att fylla. Folk vet att om man sätter sig där så ställer man upp ”för audition”.
Hur skiljer sig den här showen från era tidigare?
– Från och med nu har vi fyra fantastiska dansare som ska förstärka hela showen. Alla fyra har stor erfarenhet från olika håll inom olika genrer av dans. De ser verkligen till att vi, ”the divas”, får svettas. För nu ska vi börja dansa på allvar. Folk som inte sett er kanske tänker ”jaha, ännu en dragshow-grupp”, vad skiljer er från övrig dragshow?
– Vi inbillar oss att traditionell dragshow är mycket ”snyggnummer”, extremt mycket glamour, och känslan av att professionella människor har gått in och koreograferat allt från klack till peruk. Vi skiljer oss lite från dem genom att vi gärna lägger fokus på att vara mer parodi/buskis på oss själva. Vi kräver att få göra allt själva. Vi vill skapa skämtet. Vi vill skapa den fula klänningen. Vi vill bestämma allt själva. Vi har framförallt jätteroligt med publiken, och något måste vi ju göra rätt eftersom de faktiskt kommer tillbaka. Ibland känns det som vi har den absolut bästa, mest trogna och tacksamma, publiken. Till exempel – hur många gånger har det inte hänt att man ofrivilligt tappat peruken i ett nummer och publiken skriker av förtjusning! Vi älskar dem.
Vad jobbar ni med vid sidan om?
– Kosmetik, marknadsföring och försäkringar.
Hur länge har ni funnits?
– Sedan december 2006.
Var kommer namnet ifrån?
– Vi skulle ju uppträda i Indigos lokaler i Malmö och ville få en gammeldags touch på dragshowbaren, då kom vi på första delen av namnet – Cabaret. Och lokalen Indigo låg nära Malmös torg Möllan, översätter man ordet Möllan så får man på franska Moulin. Därför döpte vi vår dragshowbar till Cabaret Moulin (vi själva hette det horribla namnet Babes för många år sedan) Cabaret Moulin blev inom kort vårt nya shownamn.
Man brukar fråga popartister om deras bästa spelning, men har du något extra bra showminne?
– Givetvis är våra spelningar på Pride de bästa spelningarna – men utöver det så är det nog de mindre spelningarna som har lämnat avtryck i minnet; att uppträda i en persons vardagsrum och byta om i städskrubbar, showa i gyttja och lera framför en publik som hade väntat sig Charlotte Perrelli, haft en pyntad hiss som loge (med varningsskylt på där det stod ”stäng ej hissdörren – den kan fastna”). Detta är bara ett fåtal exempel…
Ni kommer även till Stockholm i oktober och uppträder med era väninnor Barbarella, berätta, vad händer?
– Det kommer att bli en slags ”battle” mellan två dragshowgrupper – med glimten i ögat. Vi kommer uppträda på Odenteatern några dagar efter vår nypremiär i Malmö. Vilka härliga människor de är. De känns som vi. Det ska bli så kul. Blir det ett bra samarbete kanske vi ser Barbarellas på vår scen i Malmö…
Anser du att dragshow är på uppgång eller på väg ut…
– Upp upp upp upp! Det finns så många talanger där ute. Det är klart att det hela tiden kan bli bättre Vi älskar dragshow. Det är som en tillfällig flykt från den grå vardagen. Vem kan inte älska det? Och många gays vill ju gärna ”spela någon annan” – så varför inte göra det fullt ut med glimten i ögat?!
Har du någon förebild inom dragshow?
Fröken Vega, en tant i Malmö som bara är sur. Sök henne på youtube så förstår ni.
Vad ser du mest fram mot just nu?
– Att premiären ska vara över så att man kan andas normalt igen. Ribban är satt högt!