Han har sålt över 300 miljoner album och vunnit en rad Grammys, Oscars och Golden Globes för sin musik genom åren. Men nu har turnélivet kommit till ett slut berättar han i en presskonferens som livestreamades över Youtube.

Anledningen bakom beslutet säger han är en förändring i sina prioriteringar.

– Jag vill spendera mer tid med mina söner och min man, säger han.

Sjuttioåriga Elton John och maken David Furnish, 55, har sönerna Zachary, 7, och Elijah, 5, tillsammans. Båda kom till genom en surrogatmamma i Los Angeles.

I en intervju med tidningen OK! Magazine från 2011 berättade paret att de valde att mixa sin sperma för att inte veta vem som är biologisk pappa.

En sista turné

– Vi bidrog båda två med sperma så vi har inte en aning. Vi tittar på honom varje dag och för tillfället har han Eltons näsa men mina händer. Ingen av oss bryr sig. Han är vårt barn och det viktigaste är att han är frisk och älskad, sade Furnish om Zachary.

För att avsluta på topp meddelar även stjärnan att han kommer ge sig ut på en sjudundrande avskedsturné som sträcker sig över tre år med start i september.

– Det kommer bli den mest spektakulärt producerade och fantastiska showen jag någonsin har gjort. Jag ska avsluta med en bang, säger han.