På lördag den 3 februari klockan 23.00 slås dörrarna upp på Le Pain Francais. Det blir inte bara öppning för DJ Gretchens nya klubbsatsning utan även premiär för dokumentären om hur Gretchen växte fram.

Hej DJ Gretchen! Berätta om ditt party?

– Jag har länge velat köra något i egen regi för att få utlopp för min kreativitet fullt ut. Tanken är att vara lite galnare och gladare. Alla som kommer till Gretchens Party ska känna sig fria att vara sig själva utan att bli dömda. Målet är dessutom att varje vecka överraska med något helt oväntat som till exempel… Nej, just det. Jag fick ju inte nämna det för då är det ingen överraskning.

Hur firar ni premiären på lördag? 

– Det firas med massa macarons och bubbel i Le Pain Français’ fantastiska lokaler. Dessutom premiärvisar vi dokumentären om mig av Niclas Jingryd. Och så kommer det att bli sjukt bra musik när jag intar DJ-båset! Galet & Morgondopp är ledorden.

Berätta om dokumentären!

– Dokumentären om Gretchen är en 14 minuter lång sammanfattning av mitt liv och mitt arbete. Allt ifrån uppväxt till mobbing, till och med första dragshowen på gymnasiet finns med och det är en blandning av ytligt skoj och djupt allvar. Jag lärde mig mycket om mig själv när vi filmade intervjuerna. Saker man aldrig behövt förklara sågs helt plötsligt i ett större sammanhang.

Hur känns det att ”lämna ut” sig själv på det sättet? 

– Jag tror inte att det hade blivit lika ärligt om vi hade gjort det här för tio år sedan men i dagsläget har jag ingenting att dölja. Det är mitt liv och mina åsikter och jag står för dem. Sedan finns det alltid folk som gillar eller inte gillar det och det kan jag inte påverka ändå. Förhoppningen är väl att man ska se att det finns en nästan helt vanlig människa under peruken.

Ur dokumentären om Gretchen och Robert.