21:07 QX Galan är igång med öppningsnummer. På Scen sjunger årets programledare Shima med Babsan, Sissela Kyle, Oscar Zia, Mariette och Elisabeth Ohlson Wallin.

21.13 Shima säger att ”SVT-runkaren” har gjort en otrolig TV-debut och publiken fnissar generat.

21.20 Hela Cirkus skakar efter Shimas tal om varför Gaygalan behövs.

”Vi firar inte bara för att vi kan, vi firar för att vi måste. Vi har gjort det i 20 år och vi kommer att fortsätta. Välkommen till Gaygalan 2018!”

21.22 Benjamin Ingrosso och John Lundvik är på scen för att dela ut pris för Årets Scen.

”Jag är så stolt och glad för att få vara här, det här är bättre än Melodifestivalen”

21.25 The Book of Mormon vinner Årets Scen!

”Pjäsen handlar om att vi alla är lika värda, vad vi än tror på!”

21.27 WOW – Pekka Heino i full drag-utstyrsel för att dela ut Årets Drag. ”Titta nu Christer Lindarw vad du har missat, jag har startat en egen grupp. Eftersom jag är en liten godbit heter jag After Eight!”

21.30 Vinnaren är Admira Thunderpussy! Som inte är i drag men en likvärdigt snygg kostym. ”Yes it’s really me”.

21.33 Alcazar är på scen med sin nya singel In the name of love, med sig har de en armé av regnbågsdansare i rymdbrillor. Varför inte!

21:40 Shima går igenom de nominerade till kvällens skryt-pris. Hennes värsta mardröm är att vara med i Mästarnas mästare, men som tur är klarade hockeyspelaren Maria Rooth av utmaningen.

”Du är en mästare i rinken och du är en mästare på TV, och du är en mästare som förebild” säger hon.

21.43 Vilket manus! Shima får hela Cirkus att bryta ihop i skratt med hennes inte så finstilta hånande av samtliga Årets homo nominerade.

21.45 Victoria Silvstedt kommer in på scen för att dela ut Årets TV-stjärna till låten Hello Hey och bögarna gråter glädjetårar!

”love it love it love it, jag är äntligen här, it was the time” säger hon.

21:48 Vinnaren är Petra Mede, säger Victoria och uttalar Mede med en blandning av fransk och amerikansk dialekt.

”Tack Pekka” säger Mede när hon tar emot priset och publiken skrattar.

”Hur är det möjligt? Allt jag rör vid blir till Guld. Nåväl jag har förberett ett litet tal för jag anade väl det här någonstans.

Jag går från Sveriges roligaste komiker till Sverige bästa programledare och nu till världens genom tidernas bästa skådespelare” – Mede.

21.51 Magda Gad kommer in på scen i krigsutrustning och publiken står upp för att hedra journalisten.

Hon klär av sig krigsmunderingen och under lurar en mega-gala klädsel!

21.55 Årets Bok är Generalen – bara jag vet vem som vinner av Christer Björkman.

”Det finns en fråga som man måste ställa sig och besvara när man ska skriva en biografi, och det är varför? Vårt svar är alltid detsamma: Varje hbtq-relaterat liv måste berättas. Vårt utanförskap måste påminnas om, igen och igen och igen.

Det gäller alla som inte passar in i ett heteronormativt, patriarkalt och kritvitt Sverige. Vi måste fortsätta att påminna oss själva, familj, vänner och medier att alla dessa framsteg lätt kan vändas till en motgång. Vi får aldrig tillåta att det blir så. Tack Martin, jag älskar dig” – Bjökman.

21.59 Helena Bergström är på scen och pratar om Rikard Wolff.

”Vår relation började inte så bra, vi var kära i samma person.” säger hon och fortsätter:

”Han blev min allra bästa vän, jag var hans Fanny och han var min Zack. Rikard hade väldigt många vänner. Många var vi som kände att Rikard var deras bästa vänner. Han hade plats för alla.”

”Han sa om den här galan: Det bästa med QX- galan det är att den finns. Det bästa med dig Rikard – det är att du fanns. Och att du alltid alltid kommer att finnas här hos oss, nära våra hjärtan”.

22.04 Shima sjunger en otrolig tolkning av Edith PiafNon, je ne regrette rien i Rikards ära och publiken jublar så högt att golvet skakar!

22:10 Sara Danius delar ut Årets Trans och meddelar att hon ”inte kommer att ha bråttom från efterfesten inatt”

22.13 Sara Danius går ut ur den klassiska Svenska akademin-dörren som när hon meddelar nobelpristagaren i litteratur.

”Och vinnaren enligt QX-läsare är Viktoria Harrysson

22.14 Hela Cirkus står upp och applåderar den yngsta pristagaren någonsin – 14-åriga Viktoria.

”Det här är så stort, jag känner mig som en svettig potatis, men jag är så glad. Jag vill börja med att tacka min mamma och pappa som sitter där nere, för att de stöttar mig”

Viktorias föräldrar får lika mycket applåder som dottern!

22.20 ”Tänk att hissa Pride-flaggor i motvind kan göra så att man kommer hit” säger Ica-handlaren som hissade Prideflaggor mot kommunens vilja under West Pride.

Han presenterar också de nominerade i Årets keep up the good work.

22.21 Martin Kallur vinner Årets keep up the good work!

22.25 Hörni, jag vet inte riktigt vad som händer på scen. En dansgrupp som gör något otroligt hetsigt och mycket märkligt. Men det går bara inte att titta bort. Otroligt! Och publiken sitter som förtrollade, vilken uppvisning.

22.28 Skam är årets utländska TV-serie!

22.29 Nu går det undan – Årets utländska film är Moonlight!

22.31 QX chefredaktör Anders Öhrman är på scen för att dela ut Årets hederspris.

”I våras nåddes vi av nyheten att homosexuella utrensades i Tjetjenien. Den 4 april kom desperata rop på hjälp. Vi fick rapporter om att homosexuella begravdes levande och att landet upprättat koncentrationsläger.

Den svenska regnbågsfonden startade en insamling och QX uppmanade läsarna att skänka pengar,  på bara tre dagar hade ni skänkt 1,6 miljoner kronor. För att kunna hjälpa homosexuella i Tjetjenien att fly behövdes personer i Ryssland som kunde ställa upp, som om inte de hade nog svårt själva. Två av dem är flatorna Tatiana och Olga.”

Ut på scen kommer Olga och Tatiana för att acceptera priset och hela Cirkus står upp för att hedra dem.

”Vi är här för att folk dör. Alla är så rädda, men vi kommer aldrig att ge upp, vi kommer att slåss och vi hoppas att ni kommer att fortsätta att stötta oss” säger Tatiana med tårar i ögonen.

22.40 Ane Brun sjunger låten Hero och alla tystnar.

22.45 Årets restaurang/bar är Mälarpaviljongen!

Här tar Arto emot det efterlängtade priset!

22.50 Årets klubb är Backdoor i Stockholm. Det är inget snack om saken att det var en favorit för publiken. Vilket jubel!

22.53: Eric Saade presenteras som ”vår manboy” och kommer ut på scen.

”Det här är årets viktigaste gala, och den enda som är värd att gå på. Med risk att inte bli inbjuden till någon annan” säger Saade och presenterar de nominerade till Årets utländska låt.

22.55 Clean Bandit och Zara Larsson med Symphony vinner Årets utländska låt.

22.57 Jean Pierre Barda kommer ut på scen och berättar att han numera bor i Tel Aviv.

”Jag ska dela ut en resa för två till Tel Aviv och den lyckliga vinnaren är nummer 536” I publiken sitter en kostumklädd kille som vinner resan!

22.57 För 20 år sedan vann Dana International Årets låt på den första QX-galan någonsin. Då kunde hon inte komma för att hämta priset. Nu är hon på scen för att ta revansch för förlorat festande.

Hela Cirkus står upp när hon uppträder med mega-hitten Diva.

23.04 Shima ska utföra ”Migrationsverkets bögtest” Christer Björkman:

”Tre drugor åkte igenom öken – i vilken film?”

”Fråga två – slutför meningen oops I did it again?”

23.08 Den klassiska Hassan-busringningen ”10 000 tyska bögar” spelas upp och ut på scen kommer den utsatta kvinnan i klippet: Karin Lembre. Istället för 10 000 tyska bögar kommer en tysk bög in på scen för att hjälpa att dela ut pris för Årets duo.

23.12 Och vinnarna är Kajsa Bergqvist och Peter Häggström!

23.22 ”Nu beger vi oss till 90-talet” säger Shima och en film från Z-tv går igång med en ung Kristian Luuk, Sofia Wistam och Alice Bah Kuhnke – och ut kommer de på scen och slår sig ner i en soffa.

23.28 Nu delar trion ut pris för Årets svenska TV-program – och vinnaren är Vår tid är nu!

”Det här är det finaste priset man kan vinna” säger Charlie Gustafsson och listar en hel rad med namn.

23.32 Nu är det dags att avslöja vem som är Årets hetero 2018..

23.32 Vinnaren är hockeyspelaren Anders Nilsson – som tyvärr inte kan vara här men hälsar till QX-galan med en film.

23.34 Kamferdrops kommer in på scen och drar sin hit – Jag trodde änglarna fanns. 

23.37 Nu tar Ankie Bagger över scen med Where were you last night – en klar favorit bland publiken!

23.40 Det blir bara bättre och bättre! Cirkus blir ett dansgolv när Harpo kommer in och kör mega-klassikern Moviestar. Och vilken stil han har – glittrigast ikväll!

23.43 Next up – Tommy Nilsson med En dag!

23.48 Shima presenterar ett nytt pris: Årets kyss, och visar reklamfilmen från Canal Digital där en fotbollsspelare kysser en supporter passionerat.

Skådisarna från reklamfilmen Shane och Paul har flugits in från England för att ta emot priset!

Shane, som spelar fotbollsspelaren i reklamfilmen är gay och säger att han letar efter ”Mr Right” och många killar i publiken verkar plötsligt ännu mer peppade på efterfesten.

23.52 Och killarna presenterar nästa artist – MELANIE C. När de säger namnet känt från Spice Girls börjar folk skruva på sig. Jag hör några fråga vad de sa? sa de Melanie C? nej?

23. 54 Mel C kör hitten I turn to you och ALLA står upp! Vilken fest Cirkus!

23.57 Melanie C presenterar Årets svenska låt och vinnaren är A million years med Mariette.

23.58 Mariette är märkbart rörd över att ta emot ett pris av barndomsidolen Melanie C: ”Hur fick ni hit henne?! Oh my god!”.

00.00 Nu är det dags. Årets homo ska äntligen avslöjas! Här för att dela ut priset är Petra Mede och Mikael Persbrandt!

”Jag står här med Mikael Persbrandt, Sveriges kanske allra mest heterosexuella man. Du är så himla hetero att du nästan blir homo” säger Mede.

”Det är mycket du inte vet om mig Petra. Jag vill passa på att dela ett minne här på Gaygalan. När jag var 21 år när jag kom ut ur en dusch på ett gym och skulle precis ta på mig kalsongerna. Jag märker att jag inte är ensam, det sitter en kille i min ålder där. Han går fram till mig, och utan att säga ett ord har han helt plötsligt gett mig mitt livs bästa…” säger Persbrandt och blir då avbruten av Petra som säger att de tyvärr måste dela ut priset nu eftersom det här dragit ut på tiden.Det blir högljudda skratt.

00.06 Christer Lindarw är Årets homo!!!!

”Tack så mycket, jag är så bortskämd med priser. Det är ju alldeles löjligt det här. Jag vill tacka och gratulera QX med de här 20 åren som ni firar ikväll. 1998 första året det var Gaygala så fick After dark Årets hederspris.”

”Den kärlek jag har fått från vår This is it-show kan jag leva på i resten av mitt liv. Tack”

00.11 Samir och Viktor avslutar QX-galans 20-årsjubileum med Bada nakna! Nu är det fest, tack Gaygalan och tack Cirkus!

Imorgon kommer massa bilder från galan och guldkornen ni kanske missade!