”Det går bra nu” är ett begrepp som gaykillen Fredrik rosamt kan slänga sig med. För 15 år sedan köpte han rättigheterna till Conan the Barbarian som nu ska bli TV-serie, skriver Dagens industri.

Conan the Barbarian är en fiktivkaraktär som ofta används som exempel på en antihjälte, alltså en karaktär som inte är den klassiska hjälten men ändå väcker sympati. Tidigare har Conan synts i ett flertal serietidningar och en klassisk 80-tals Schwarzenegger-film.

Men om två år kan vi alltså se honom i en TV-serie på Amazons streamingtjänst Prime Video.

Regissören av mångmiljonprojektet är ingen mindre än Miguel Sapochnik som har regisserat några av de mest kända Game of Thrones-avsnitten, som ”The Winds of Winter”.

Till Di vill Malmberg dock inte säga hur mycket av pengarna som glider in i plånboken, men himlar inte med att det är en lukrativ tid att syssla med immateriell egendom.

– Det är absolut en guldålder för oss nu. Det finns mellan 70 och 80 bolag som behöver innehåll, säger han till Di och fortsätter:

– Nu börjar vi få bra avkastning på köpet av Conan-rättigheterna. Men den riktiga skördetiden kommer först om två år när tv-serier kommer ut.