– Jag leker med idén om vad som är skillnaden mellan en man och en kvinna, säger Ville Kekäläinen som är mannen bakom kattkvinnan. QX reporter Johan Finne träffade Ville över en kopp te för att ta reda på vem som ligger bakom årets finska dragsuccé.

– Jag har blivit erbjuden jobb som kattmodell, säger Ville och berättar vidare att han uppträdde redan som barn. En vilja att synas, säger han.

Men inte alltid. Villes privata intresse är det som fotograf och när han inte orkar uppträda är det enligt honom skönt att vara på andra sidan kameran.
– Varje bild är ett konstverk och vi är alla livets konstnärer ler han.

Fullt upp med föreställningar blir det under hösten. Med fjolårets dragshowvinnare Laila-Annikki Koivunen görs showen ”Ällät lavalla” och på bar Fenix kan man på lördag se ”Sanoja Rakkaudesta”, på svenska ”Ord om kärlek”. Vad är egentligen kärlek och hur är det att bli älskad. Ville gör drag i ett helt nytt paket. Tänk inte After Dark utan kattkvinnan.

Ville blandar i sin karaktär som Linnea uppträdanden med standup och tar ställning. Nina Hagen och Finlands Eurovisionsvinnare Hanna Pakarinen hör till de han uppträder som.


Ville Kekäläinen
Linnea von Kattendams shower bjuder på annorlunda drag


Det var under Tammerfors Pride genombrottet kom och nu är det fullt upp för Linnea.

– Mitt liv är fullt av saker jag vill koncentrera mig på, säger Ville men han trivs som artist. – Det har varit lillajulsfester och privata shower. Mitt mål som artist är att leva på det.

50 minuter säger han det tar tid att fixa sminket inför ett uppträdande. Jag frågar honom också om hans drömkille och då svarar han Johnny Depp i filmen Sweeny Todd. Det förvånar mig inte. Linnea är just så spacead.

De närmaste dagarna innebär mycket showande och 2012 kommer man i St Michels och Villmanstrand bland annat se en show med 4 skådespelare som enligt Ville är vad drag handlar om.

– Varför får inte Linnea pröva sina gränser, säger Ville.

Visst får hon och showerna hon gör är annorlunda men väl värda att se. Även om man inte helt kan den finska kulturen som delvis finns i Linneas nummer.




Linnea årets Drag-artist i Finland