Öppet gay konståkaren Adam Rippon har ögelhoppat in i hbtq-communityts hjärtan med hans inte så subtila Mike Pence-pikar.

Igår gjorde han sin debut på The Ellen Show och det rådde inga tvivel om att de klickade mellan Adam och Ellen.

– När jag var liten döpte jag min guldfisk till prinsessan Diana. Det borde ha fått mig att förstå, skämtar han om sin läggning till Ellens förtjusning.

Det blir en allvarligare stämning när hon frågor honom om Mike Pence.

”Jag har inget att säga till Pence”

– Det är många som inte vet det här men Mike Pence förespråkar omvandlingsterapi. Han tror alltså att man kan förändra vad en person känner, säger Ellen och fortsätter:

– Du blev erbjuden ett samtal med Pence under OS, men tackade nej eftersom du ville fokusera. Vad skulle du ha sagt till honom?

– Jag är en öppet homosexuell man som tävlar i OS. Och att då prata med någon som tycker att homosexuella utgör en samhällskollaps för vår nation. Hmm. Jag kände helt enkelt inte att det var rätt tidpunkt för samtalet, svarar han.

Avslöjar sin kändis-crush

– Om jag hade fått chansen att samtala med honom idag så skulle jag själv inte haft någonting att säga till honom. Istället skulle det handla om de personer vars liv har förändrats på grund av lagar som har har drivit igenom. Det är de som borde få dela sina berättelser och erfarenheter.

På en lättare ton avslöjar Adam vem som är hans kändis-crush.

Jake Gyllenhaal. Han känns gedigen.

Se hela intervjun uppdelad i två klipp nedan!