Marlon Bundo är dottern Charlotte Pence kanin – men älskad av hela familjen Pence.

Han är så älskar att han har ett eget Instagram-konto och nu inte bara en utan två barnböcker som handlar om hans liv.

Vi faller ner i kaninhålet från början. USA:s ”second lady” Karen och dottern Charlotte inspirerades av den lilla vicepresidentkaninen och bestämde sig för att författa en bok om hur det är att vara husdjur till en vicepresident. Den fick namnet Marlon Bundo’s – A day in the life of the vice president.

Nyheten om den stundande barnboken nådde komikern och programledaren John Oliver som själv inspirerats av den svartvita kaninen. Men i hans vision var lilla Bundo gay.

På hans show Last Week Tonight-show listade Oliver Mike Pence mycket talande anti-hbtq bakgrund. Men påpekade att det faktiskt fanns en sak som han uppskattade med familjen Pence. Och det var Marlon Bundo.

Han berättade att även han tänkte släppa en barnbok om kaninen. Men hans berättelse handlade om när Bundo blev kär och fick sin första pojkvän.

Boken om vicepresidentens bög-kanin ligger nu etta på Amazons-topplista och har redan sålt slut. Som tur är har John Oliver meddelat att de kommer att trycka ännu fler upplagor för att möta den omättliga efterfrågan.

Förlaget som publicerat vicepresident-familjens barnbok är dock inte roade av parodin och försäljningsutklassningen.

– Det är förargligt att någon känner ett behov av att håna en utbildande barnbok och förvandla det till något kontroversiellt och partiskt, sa en talesperson från Regnery Publishing till CNN.