– I februari tävlar Simon i Melodifestivalen

Hur känns det nu när du sett vilka du tävlar mot?
– Det är ett sjukt starkt startfält! Men jag tycker att det är ett privilegium att stå på scenen med alla de här artisterna. Det ska bara bli kul.
Beskriv låten du ska tävla med.
– Det är en ballad som är varm och mäktig, och jag får verkligen sjunga ut. Den passar mig också väldigt bra textmässigt, om där jag befinner mig i livet. Kompositionen är också väldigt utmanande och ger mig en stor roll att fylla.
Fredrik Kempe har skrivit låten. Hur känner ni varandra?
– Vi har varit bekanta i många år. Men det var det en kvinna på Universal Publishing som fick höra mig sjunga och tog kontakt med Fredrik och sa att han kanske borde jobba med mig. Så det var hon som förde oss samman arbetsmässigt.
Har du varit i närheten av att vara med i festivalen tidigare?
– Jag har sjungit på bidrag som sjungits in tidigare men inget som varit lika stort som det här. Jag hade en väldigt god feeling för den här låten i ett tidigt stadie.
Vem skulle göra den bästa covern på din låt i nästa års Så mycket bättre?
– Åh, någon som har ett helt annat uttryckssätt än mig. Laleh skulle göra den bra.
Vem röstade på i år?
– Jag röstade på Linda Pritchard. Och Anna Bergendahl.
Får man röstade på sig själv?
– Att skicka in en SMS-röst är väl okej? (skrattar).
Vilken läggning har din låt?
– Den är definitivt queer.
I somras blev du utsedd till Mr Gay, känns det jobbigt att ha det i ryggsäcken inför festivalen?
– Jag är jättestolt över Mr Gay-titeln. Och jag ställde ju upp i tävlingen med en agenda, för att lyfta fram HBT-frågor inom idrotten. Sen om det ligger mig i fatet, det är ju upp till andra att bedöma. Men det ligger inte mig personligen i fatet, jag tycker bara att det är en positiv erfarenhet. Jag vill absolut inte försöka glömma det. Det är ju också en del av mig.
Är du nervös inför mediabevakningen under festivalen?
– Jag var mer nervös inför pressträffen idag än vad jag är inför festivalen. Att stå på scenen och sjunga, den situationen kan jag ju påverka. Jag kan ju sjunga. Men jag är väl inte så orolig för resten heller. Jag har ju inga skelett i garderoben. (skrattar)