– Det är en urhärlig make-overshow som är toppad med massa roligt som både jag och Malin gör. Vi vill ge våra gäster en härlig kväll där de får med sig de bästa tipsen hem för att lyfta sig själva, berättar Jonas Hallberg exalterat och fortsätter:
– Det blir inte någon tråkig Trinny & Susannah, de här brittiska kärringarna…. Vi är mycket roligare, och kombon mig och Malin känns som en match in heaven. Vi har så kul ihop.
– Det är så lyxigt att vi får hänga ihop. Vi får energi av varann, för vi gillar verkligen varann på riktigt, fyller Malin i.

Duon, som känt varandra sedan Jonas gästade Paradise Hotel för sex år sedan, berättar att vi i programmet får träffa personer och höra deras livhistorier plus att en anhörig berättar lite om personen. Därefter bär det av in i stylingrummet och så visas personen upp för Malin & Jonas innan det är dags att den omstajlade själv ser resultatet.
– Makeover-grejen förändrar kanske inte någons liv men de får en självförtroendeboost som de ofta behöver. Det är otroligt mycket värme och glädje, menar Malin.
I snitt möter tittarna tre personer i varje program, två lite enklare berättelser och en person som har ett mycket tuffare levnadsöde.
– Vi träffar till exempel Daniel, som hela livet känt att han är född kvinna. Han har haft destruktiva förhållanden och varit nedtryckt hela livet och mått så himla dåligt. Så han sminkades, kläddes upp och hittade sitt rätta jag och blommade verkligen ut. Det var så fint när han tog över scenen en kväll! säger Malin.
– Ja, ena sekunden kan vi sitta och gråta och andra är det tokfest med karaoke och dans. Det är så mycket som händer, skrattar Jonas och fortsätter:
– Sen är vi lite olika att att ta oss an personerna. Jag älskar möten med nya människor men jag känner enough efter fem minuter och vill vidare. Hur länge ska jag sitta och prata om att den här personen tappat 30 kilo liksom? Jag vill vidare! Medan Malin kan prata i timmar om olika levnadsöden och verkligen gå in på djupet.

Malin, som i höst återvänder i Paradise Hotel, har faktiskt ett förflutet som lekledare på kryssningsfartyg, och en gång svimmande hon till och med i maskoten Ville Vikings dräkt.
– Det var så varmt och jag hade ätit lite dåligt! Jag jobbade för Viking Line 2008-2009, och det var kul att komma tillbaka och se att min chef var kvar och en massa arbetskollegor. Det jag också upptäckte var att det nu är en så härlig mix människor på båtarna. Alla åker med liksom.
– Eller hur? Jag älskar att människor i alla färger, former och ursprung åker med. Och på fredagar är det mycket transvestiter, fantastiska människor! säger Jonas.

Vem skulle ni säga behöver en makeover i Sverige?
Pernilla Wahlgren. Jag tycker så mycket om henne men hon klär sig värre än sin åttioåriga mamma. Disaster! Hon må ha en egen kollektion men vad är det för kläder? Blommor, solorosor, fjärilar och all möjlig skit, säger Jonas.
Edward Blom. Fast det kanske är tråkigt? Han har ju bara kavajer på sig, säger Malin. Ska ni på gaykryssningen i höst? – Ja, jag längtar så mycket! Jag ska åka med Lars (Wallin), och det ska bli så kul. Malin är så ledsen att hon ska på bröllop den helgen.
Men it´s her loss! (skrattar)

Stil i sikte, TV3 & Viafree i kväll

Smink: Evelina Andersson Tack till berns Hotel