Öppet homosexuella Perez har gjort sig ett namn genom sin kändisblogg. Främst rapporterar han purfärskt skvaller från Hollywood och det är ofta kontroversiellt. Han är till exempel öppen med att han gärna outar kändisar som valt att inte komma ut. Perez har tre barn, 5-åriga Mario, 2-åriga Mia och 5-månader gamla Mayte, som alla blev till genom en surrogat.

Förra veckan släpptes ett nytt avsnitt av hans podcast, och ett visst uttalande blev snabbt tidningsrubriker. Perez berättar att han inte tillåter sonen att börja på dans, eftersom han inte vill att han ska ”bli gay”.

I söndags släppte bloggaren även en video där han fördjupade sitt resonemang ytterligare.

– 50 procent av pojkarna som går på dans blir gay, och jag tycker inte att det är något homofobiskt i det uttalandet. Det är bara fakta. Det är oproportionerligt många manliga Broadway-dansare/sångare/skådespelare som är homosexuella, säger Perez.

Han öppnar däremot upp till att sonen Mario kanske skulle tillåtas att delta på ett teaterläger, men tillägger snabbt att han inte är helt säker på det.

– Jag säger det här från mitt hjärta – om min son blir gay eller om han redan är gay och inte kan uttala det kommer jag älska och stötta honom. Men om jag får bestämma så föredrar jag att min son blir heterosexuell. Jag skäms inte för att själv vara gay, men hade jag fått välja hade jag hellre blivit heterosexuell eftersom det är enklare.