Dina melodier känns väldigt tydliga och hittiga, var hittar du inspiration?
– Väldigt lite i annan musik när det gäller melodier. Jag får mest inspiration till texter och sen när texterna skrivs i mitt huvud skrivs dem automatiskt med en melodi och sen ändrar jag melodierna väldigt lite. Kanske därför dem inte är så krångliga?
Har du några förebilder/idoler artistiskt?
Prince och Bowie är väl två som jag verkligen har som idoler. För mig är mina kläder också en del av min musik, och mina videos, och konsten kring det och omslagen. Så var det ju för dem med.
Vem är den ultimata popstjärnan och varför?
– Prince, David Bowie, Sia och Björk. Väldigt få artister idag har en helhet och det känns som väldigt få går sin egen väg, i alla fall som går sin egen väg och verkligen går den ”All in”. Många har låtar skrivna med någon annan, sedan lite snygga pressbilder som omslag, sen har dem kläder när dem spelar live som egentligen är sponsring och så vidare. Dem fyra är exempel på några av dem som har allt. Känslan, stilen, låtskrivandet, både till sig själva och till andra, liveframträdandena, konstnärligheten, videosen. Allt… Och alla har också så himla tydliga unika saker som bara är deras. Dem har gjort något helt eget och gått en helt egen väg.
Du berättar att det var lite tufft att gå sin egen väg i hemstaden Halmstad, vad är ditt förhållande till staden idag?
– Den är så himla tvådelad. Svartvit, helt klart. Så mycket jag älskar med Halmstad och så mycket jag hatar.
Bor du kvar?
– Nej. Men jag är mycket där. Jag har mycket kvar som jag verkligen älskar där. Många av dem viktigaste personerna i mitt liv finns där.
Om vi ser till plattan som nu kommer, var det lätt att välja ut låtarna som slutligen skulle vara med?
– Under processen var det emellanåt svårt. Dels eftersom jag har en hel del att välja mellan och dels för att skivan spelades in och kom till under en så pass lång tid, även om det var i perioder. Men samtidigt kändes det ganska självklart i slutändan vilka låtar som skulle vara med när vi väl bestämde att nu, nu släpper vi skivan. Jag har haft en ganska tydlig bild av vilken typ av låtar som skulle vara med, så när en låt saknades så visste jag vad det var för låt, den var bara inte skriven än. Så då skrev jag den och så spelade vi in den och det blev den sista låten som både skrevs och spelades in i mars.
Finns det någon låt som betyder extra mycket för dig och varför?
– Det är nog den låten, Alien. I både texten, produktionen och soundet så känns det som att den symboliserar mig väldigt väl precis just nu. Men egentligen så betyder varenda takt och rad på skivan allt. Det finns inget som inte är med av en anledning utan allt är en del som behövs för att det ska bli en helhet.
Du dyker upp på Luleå pride i juni, har du fler Pridegig planerade och iså fall var?
– Jag spelar på Malmö Pride också och sen har jag en hel del annat som kommer, men mycket är inte officiellt ännu så kan inte säga så mycket mer, men under augusti finns jag med på en hel del kopplat till Pride.
https://open.spotify.com/album/6mkWLMvhx1CkwkJ15Ck9uq?si=Hx6cPEhrQWy36HO2bqtOXw