Vecka efter vecka har han klarat sig kvar i årets Robinson. Johan Andersson har varit både omtyckt och impopulär på ön av sina medtävlare, men han har verkligen gjort av tryck i årets säsong. Igår fick han lämna tävlingen efter att ha blivit utröstad innan finalveckan. QX tog ett snack med den 28-årige makeup-artisten.

Vad fick dig att sälja av innuniteten som du hade fått?
– Främst att jag hade räknat ut hur många dagar det var kvar på ön och jag kände att jag antagligen inte skulle få så många röster o en Robinson-final (skrattar). Sedan var jag väldigt svag fysiskt och hade inte så mycket ork.

Åt du upp allt godis du bytte immuniteten mot?
– OM jag gjorde! Jag låg i sockerchock i tre dagar efteråt.

Du sa att under ditt sista ö-råd att man ska förtjäna sin plats i finalen, tycker du inte att du gjorde det?
– Jodå, men det hade varit så mycket snack innan om att de andra tyckte jag gled in på räkmacka och jag ville förmildra situationen där och då.

Har du sett programmet under våren, och hur tycker du att du skildrats?
– Ja det har jag, och jag tycker att det har varit en relativt rättvis bild av hur jag är. Jag är nöjd med hur produktionen ”klippt” mig. Däremot har man missat att visa vissa vinklar hos vissa andra…

Är det någon som inte var som den skildrats?
– Lillemor har framställts som rätt hård och det har jag inte alls upplevt därborta. Hon är en mycket mer positiv själ än vad tv-versionen visat. Men det har kanske att göra med att jag hängt mycket med henne och aldrig sett henne på det sättet.

Du har verkligen haft nio liv på ön, med olika twister som hindrat deltagarna från att rösta ut dig…
– Jag det har jag verkligen och det är klart att jag tänkt lite på det..Var detta verkligen bara karma? (skrattar).

Hur var det när din bästa polare på ön, Lillemor, blev utröstad?
– Det var sorgligt. Vi kom varandra väldigt nära. Men även jag och Mari hade en nära relation men det framkom inte i tv. Men sen kände sig Mari kände lite sviken efter sammanslagningen. Victoria kom jag också väldigt nära.

Har du kontakt med någon av de andra deltagarna idag?
– Nästan alla. Jag har fortfarande mycket kontakt med Lillemor, Rick, Viktoria, Mari och Desirée. Och jag vill också säga att jag verkligen inte har agg mot någon från ö-tiden. Det var ett spel och man är inte samma person när man inte är på ön.

Hur sammanfattar du din Robinson-upplevelse i efterhand?
– Det mest sjuka och fantastiska jag varit med om. När jag tittar på det i efterhand så inser jag att detta är en uppvelse för livet och det man lärt sig kan man inte köpa för pengar. Jag är också glad att jag varit mig själv genom hela upplevelsen och inte snackat skit bakom ryggen på folk. Det biten är lite oehagligt att se i efterhand, hur folk varit snälla på ön men pratat skit när de får prata av sig. Den avskyn vissa kände för mig kände jag inte av på ön.

Du var fab under ditt sista öråd, hur ser man på sin fysiska uppenbarelse när man är där?
– Haha, jomen det gör man. Jag gjorde i alla fall det. Jag tänkte mest på min pre-pubertala skäggväxt. Det var min mardröm att den skulle få blomma fritt (skrattar).

Kan vi prata om dina små badbyxor?
– Haha. Det har där  har verkligen blivit en snackis. Jag trodde inte det skulle bli så mycket fokus på dom. Men jag ville ha en schyst bränna. Dom kändes snygga och små (skrattar).

Vi älskar sättet du pratar på, när du går upp i slutet av orden. Vad kommer det av?
– Haha, jag har aldrig fått höra det tidigare. Men nu när jag var med i tv påpekar folk det. Jag har förstått att det varit en rejäl vattendelare. Mina e. ä och ö låter så speciella. Jag låter så släpig. Som att jag tagit ett gäng citadon och druckit en hel Bag in Box.

Vem av årets Robinson-män var hetast tycker du?
– Ja, men då måste jag säga Robban.

Hatade DK dig verkligen så mycket? Han ser mordisk ut varje gång du kommer på tal…
– Jag reagerade också på det i tv men jag tror produktionen tagit ut just dom klippen. Nej, vi drog inte jämt men vi pratade öppet om det och hade våra diskussioner. Vi skrattade kring lägerelden ibland och kunde prata med varann.

Vad var det första du gjorde när du kom av ön?
– Man tas till ett annat ställe och sover på en madrass hos ”locals” på ön. Man hamnar verkligen inte på en lyxresort. Det första jag gjorde var att duscha och tvätta ur sex veckors sand hur hår och hårbotten.

Har folk kommit fram och kommenterat Robinson under våren?
– Ja, och det har mest varit postiva kommentarer. Jag var förberedd på mycket hat men de som stoppat mig för att prata eller skrivit i sociala medier har varit snälla. Det kanske har varit nån på krogen som varit lite kaxig och undrat saker men aldrig varit elak.

Vad händer i sommar för dig?
– Nu vill jag att livet går tillbaka till sitt vanliga jag. Jag fortsätter att sälja hudvårdsprodukter.