Smail Alidhodzics sexliv blev en public affair i Paradise Hotel vilket senare ledde till att han poserade naken på QX framsida. Nu intar han rollen som programledare i Sex med Smail. Men jag är mest peppad på de kvinnliga stjärnorna som står bredvid honom.

Sexexperten Isabelle Wahlf är en 31-årig poly-pansexuell kvinna som ibland säger att hon är bisexuell för att undvika att förvirra den stora massan. Hon blev sexualrådgivare på slump genom RFSL Ungdom-svängen vilket visade sig vara en ‘match made in heaven’.

Och för att inte tala om urhäftiga 21-åringen Sabine Engström som driver Instagramkontot 1000 planeter. Hon bor på Södermalm med sin pojkvän och hunden Laika. Sabine är en ”oblyg och bestämd feminist” som har rollen som officiell ”sextestare” i programmet.

– Jag tycker att sex är skitkul och jag vill ta plats, säger hon om nya rollen.

Till QX avslöjar Isabelle och Sabine vilka som är bäst i sängen – tjejer eller killar, och sina bästa tips till bättre sex.

Isabelle Wahlf är sexexpert

Hur blev du sexualrådgivare?

– Jag skrev mycket om sex på min blogg och började sen jobba med Ligga i P3. Då märkte jag att sex var ett väldigt stort intresse för mig med anatomi och kroppar. Det handlade om mer än att det var kul att knulla. Sen fick jag en tjänst inom RFSL Ungdom vilket öppnade upp en helt ny värld för mig.

Man förväntar sig att du med all din kunskap ska vara väldigt bra i sängen. Det måste sätta en hel del press på dig när du ska ligga med någon ny?

– Tvärtom så upplever jag det som att folk tycker att det är jobbigt att ligga med mig för att de får prestationsångest. Men jag kräver inte så mycket, och du ska inte tro att jag är världens roligaste att ligga med. Jag tycker att det kan vara väldigt gött med klassiska missionären.

Jag hade gissat på mer spexiga tantraställningar!

– Nej jag är för gammal och för trött för det där. Nu vet jag vad jag vill så jag kör på det.

Har vi tillräckligt mycket bra sex i Sverige?

– Det har blivit bättre och man visar större intresse för det idag. Jag får till exempel ofta frågor om att vara poly och öppna förhållanden, vilket visar att folk blir mer och mer nyfikna på sex, medan vissa fortfarande har svårt att öppna upp sig. Sen tror jag att fler kvinnor tar sig rätten att vara kåta nu än förut och vågar be sin partner att till exempel gå ner på dem.

Då menar du kvinnor som har sex med män?

– Ja, det problemet har jag aldrig hört från någon lesbisk. Jag upplever att hbtq-personer har bättre sex än heterosexuella. Det tror jag handlar om att de redan har gjort något normbrytande bara genom att vara sig själva.

Du är pansexuell. Vad innebär det för dig?

– Det är en attraktion som sker genom en persons personlighet eller utseende. Jag har aldrig stannat upp och funderat över vad jag kommer att hitta mellan benen på personen jag dras till, vare sig om det är en transkille eller en cistjej. Sen vad personen själv identifierar sig som respekterar jag såklart, men det har inget med min attraktion att göra. Jag ser min läggning som en gåva, jag tycker att den är så himla härlig.

För att generalisera – tycker du att kvinnor som ligger med kvinnor är bättre eller sämre på sex än män som ligger med kvinnor?

– Överlag så är det härligare med kvinnor. Jag gillar ju verkligen tjejer jättejättemycket och jag gillar inte killar lika mycket. Det har inte så mycket med kärlek att göra utan det handlar om min relationen till patriarkatet. Visst kan jag bli kär i ciskillar ibland men jag skulle ju enbart kunna dejta tjejer, vilket är skönt. Tycker att det är trist att man bara för att man råkar vara hetero ska bli fast med en kille.

Bisexuella är de som mår sämst i hbtq-communityt enligt vissa studier vilket kopplas till att de inte alltid accepteras in i gayrörelsen samtidigt som de inte passar in i heteronormen. Är det något som du har upplevt?

– Jag håller med om att de tendenserna finns. När jag levde med en ciskille räknades jag som hetero och blev inte lyssnad på när jag ville prata om hbtq-politik. Men för mig personligen har det inte varit så farligt. Jag känner mig mer hemma i hbtq-communityt än i heteronormen.

Vilket är ditt bästa tips för ett bättre sexliv?

– Kommunikation är det klassiska svaret men det är verkligen superviktigt. Fråga vad personen som du har sex med gillar och prata om fantasier. Våga säga ja till saker du vill testa, man behöver inte safe:a hela tiden och man kan ju faktiskt avbryta när som helst om det inte var din grej.

Sabine Engström är sextestare

Du kallar dig själv för ”en ganska duktig amatör”. Vad betyder det?

– Att jag är lite bra på väldigt många saker och inte jättebra på en specifik sak.

Vad är du mer?

– Jag är en oblyg bestämd feminist som försöker överleva i dagens samhälle. Jag tar plats som en sexuell ung kvinna utan att skämmas. Det är ofta så att om man uttalat är väldigt sexuell så förväntar sig män att du är tillgänglig för dem hela tiden. Jag får kukbilder skickade till mig jämt och jätteskamliga förslag från män i alla åldrar som jag inte har bett om.

I Sex med Smail är du ”sextestare”. Vad innebär det?

– Det betyder att jag är den spralliga typen som hoppar in och provar massa knäppa grejer helt ogenerat som olika tantraövningar, sexleksaker och i ett avsnitt testar jag att göra en brasiliansk vaxning.

Har du någon medhjälpare när du testar?

– Jag har en sambo så många av min sexuella upplevelser är tillsammans med honom. Vi är sexuellt poly och följer inga normativa regler utan försöker göra det vi tycker känns nice.

Du definierar dig som bisexuell?

Ja Gud ja, det gör jag verkligen. När jag var yngre kunde jag inte få orgasm utan att tänka på tjejer, så när mina första pojkvänner slickade mig så fick jag blunda och fantisera om dem. Förutom min pojkvän så ligger jag mycket mer med tjejer än med killar.

Låt oss generalisera – är tjejer som ligger med tjejer bättre på sex än killar som ligger med tjejer?

– Ja verkligen! De är så så så himla mycket bättre. Det är mitt bästa tips till alla: Ligg med tjejer, speciellt ni som är tjejer. Jag har aldrig träffat någon som har vågat testa det och inte tyckt att det varit nice. När en tjej väl provar att ligga med en annan tjej så blir hon frälst.

Hur har du tagits emot som bisexuell?

– Jag växte upp längst ut på Värmdö och där vågade jag aldrig berätta det. Folk tyckte att alla tjejer som sa att de var bi bara ville ha uppmärksamhet. Sen har jag fått ett rätt så hårt bemötande från vissa lesbiska eftersom jag har pojkvän vilket de inte tycker om. Och jag förstår faktiskt det. Men jag bor på Södermalm och här är det snarare regeln än undantaget att man är bi.

Vad betyder sex för dig?

– Jag har all respekt för människor som inte tycker om att ha sex, men för mig är det bland det viktigaste i mitt liv. Att kunna uttrycka mig genom det, kunna bestämma och ta kontroll. Dessutom är det så jävla kul. Att ha sex och att äta mat är det bästa vi fick som människor.

– Det är också en av anledningarna till att jag är med i det här programmet, jag vill att fler ska våga prova på och njuta av sex. Vi måste våga maxa våra sexliv och experimentera mer.

Har din sexualitet alltid varit så självklar för dig?

– Ja faktiskt. Jag började onanera när jag var extremt ung och har haft mycket sex. Sen är jag väldigt liberal och utforskande som person. Det snackades så mycket skit om mig i min hembygd när jag slutade grundskolan, just för att jag var så banbrytande och pratade mycket om sex, feminism och läggningar.

Hur känns det att serien snart drar igång?

– Skitkul! Hur mycket jag än tänker på min medverkan så kommer jag bara fram till att det är mer fördelar än nackdelar. Jag kan nog inte komma på något dåligt med att jag är med. Eller kanske att jag kommer få ännu fler skamliga förslag från snubbar på Instagram. Men om jag kan få en enda människa att våga uttrycka sig sexuellt och utforska mer så är det värt det.