Amerikanska Billboard har hyllat brittiska SAKIMA, en 26-årig producent, låtskrivare och sångare. 2017 släppte han debut-EP:n ”Ricky” med låten ”Daddy” som utsågs till ”#1 Gay Anthem” av just Billboard och nyligen släppte han singeln Show Me. QX har kollat läget med artisten som inte drar sig för att sjunga om bögsex.

Det är befriande att höra en manlig artist sjunga om ”Han/Honom”, är det viktigt för dig?
– Det är av förklarliga skäl naturligt att använda manliga pronomen när jag pratar om sex och kärlek men när jag använder dem i musik så  blir det automatiskt kontroversiellt. Så dels är mitt syfte att vara öppen, och dels är det att vara sann mot mig själv.

Du sjunger väldigt öppet om sex, känner du att du måste censurera dig själv ibland?
– Nä, det har jag aldrig gjort. Men det finns riktningar jag valt att gå för att inte distrahera lyssnaren från låten. För mig är det konstigt att sex är tabu, som att vi lever i ett viktorianskt London?! Inget borde överraska längre, och jag själv är svårchockad.

”Imma pour it on his back” sjunger du i en låt…det blir inte mer gaysex än så.…
– Well, mycket jag skriver handlar mer om att antyda än att ge metaforer, jag vill inte bli för poetiskt om saker. Många av mina erfarenheter som homosexuell man tenderar att bli lite abstrakta i mitt minne, så när jag skriver om dessa erfarenheter i en låt så blir det så här.

Du har en låt som heter Daddy, är det typen du går igång på?
– Jag har ingen ”typ”, men hela Daddy-grejen är tilltalande, absolut. Men det handlar inte så mycket om hur en person är fysiskt utan mer ordet och vad det betyder i ett queerperspektiv.

Låten har i alla fall omnämnts som en av de största gayanthems som spelats in. Vilken är din no1 gayanthem?
Lana Del Reys Music To Watch Boys To, den gör nåt med mig…Jag känner mig småcreepy men älskar det.

Blir du störd över att bli omnämnd som LGBTQ-artist? Behöver vi såna etiketter mer?
– Alltså, jag är superstolt över min queeridentitet och bär den med stolthet. Men absolut, jag ser fram emot den dagen då jag inte ses som en queerartist utan bara artist. Å andra sidan handlar i princip allt jag gör nu om att lyfta fram queerberättelser och synligggöra oss, så just i detta skede köper jag etiketten.

Vilka artister inspirerar dig?
– Just nu är det Hayley Kiyoko, Charli XCX, Tove Styrke, SZA och Julia Michaels.  Jag lyssnar i princip bara på kvinnliga artister.

Du bor i London, vilken stadsdel gillar du bäst?
– Sydöstra London, som Lewisham, New Cross och Peckham.  Det är de sista ställena som originalitet faktiskt existerar.

Är du singel och vilka appar använder du i så fall?
– Ja! Jag insåg nyligen att jag är ganska ensam och att jag har mycket kärlek att ge. Jag håller fortfarande fast vi tanken om att en kille ska ge mig lika mycket som jag är beredd att ge honom, men sånt tar tid och jag är ganska mycket ”all in” från start, vilket kan skrämma killar. Jag har använt Grindr och Tinder, men jag är inte helt säker kring att gå den vägen när jag ska träffa någon.

Tror du att apparna har sabbat romantiken bland bögar?
– Nej, men jag fattar vad du menar. Jag har träffat killar som gillar mig, men hela tiden håller sina ögon öppna efter andra och till och med träffar andra. Alla tänker att ”kanske nästa kille är ännu bättre”. Sån är inte jag och om jag gillar en grabb så har han mitt fokus. Så jo du har lite rätt, om Tinder och sånt inte fanns skulle vi nog nöja oss lite mer.

Vad tycker du om Sverige?
– Jag har jobbar där en del med andra artister och älskar Sverige. Jag känner mig hemma där och det var tufft att åka hem. Jag kan lätt se mig leva i Sverige.

Har du dejtat eller haft sex med en svensk?
– Nej, men fan vad söta ni är! Är det någon sjukt twist att alla föddes som modeller?

Vad gillar du svensk musik?
– Jag är ett stort fan. Er musik är så äkta och välartikulerad. Jag älskar ert melodiska vokabulär. Zara Larsson är en ”Queen” men jag gillar också Benjamin Ingrosso, Robyn, Tove Lo, Tove Styrke och Lykke Li.

Om du kunde ge dig själv som 15-åring ett råd vad skulle det vara?
– Lägg inte energi på skitkillar, det finns betydligt fler k*k i sjön.