Spoiler Alert! Till de som inte redan känner till storyn om Versace. Serien har Sverigepremiär på SVT den 1 juli och tar vid 1997 när Gianni Versace var på sin absoluta topp. Han mördades i sitt hem i Miami och efter följde en snårig utredning.

Versaces partner Antonio spelas av Ricky Martin och systern Donatella Versace av Penélope Cruz. I en intervju med Gold Derby berättar Ricky om den svåraste scenen att spela in, nämligen Antonios självmordsförsök.

”I det sista avsnittet drabbades jag av en sådan oändlig ledsamhet. Jag trodde inte att jag var kapabel till den typen av känslor. Man måste vara modig för att kunna hitta sin sårbarhet som gör det möjligt att spela en sådan scen. Hela inspelningsteamet och regissören hjälpte mig väldigt mycket, men det var sorgligt och väldigt intensivt.

Direkt efter ringde jag upp Penélope och berättade att jag var helt förkrossad och att det hade varit så hemskt. Det var den allra sista scenen som spelades in av serien, dessutom var det dagen efter Golden Globe-galan. Ena dagen festade jag på Golden Globe och dagen efter måste jag försöka ta mitt liv, det var tungt.

Men Penélope var alltid där och sa att det kommer att gå över. Men jag var på riktigt påverkad av scenen. Helt uppslukad. Det tog ett tag innan jag kunde koppla bort från det.”