Varför skrev du Kom ut, Kom in? 

­– Från början ville jag skildra ”annorlunda” komma ut-berättelser men det förvandlades snabbt till flyktberättelser med hbtq-teman. Min egen bakgrund som barn till flyktingar och hbtq-person gjorde att jag berördes extra av dessa berättelser och kände då nån form av kall att publicera och sprida dessa till allmänheten.

Vad handlar den om? 

– Berättelser från hbtq-flyktingar innan, under och efter flykten till Sverige. Vill inte spoila för mycket men jag tror att Hollywood skulle vara intresserad av vissa historier som är helt otroliga.

Hur har det varit att lära känna så många hbtq-asylsökande? 

– Det har förändrat mitt liv helt och hållet. Inget går att jämföra med det som de har gått igenom och fortfarande går igenom. Just att många sorgliga historier inte får ett lyckligt slut gör att en tänker på vad det är för värld vi lever i och hur en kan bidra med sitt lilla lilla sandkorn för att försöka förändra den.

Ett möte som du minns extra mycket? 

– Jag fick en gråtattack efter en intervju som gjorde att nästa intervju fick vänta lite. Det var så fruktansvärt att höra och jag kände mig så maktlös och hjälplös.

Vad hoppas du att boken kommer göra? 

– Jag hoppas att boken bidrar till större medvetenhet om vad vissa flyktingar får gå igenom för att ta sig från helvetet till det som de tror kommer vara paradiset, men visar sig vara något annat när de väl är framme.