I helgen var det Creative Arts Emmy-gala, vilket är typ en förgala till den stora galan som TV4 ska visa. Under denna gala delas en stor del av ”bakom kameran”-priserna, som Bästa kläder, bästa klippning och så vidare, ut. Men även realityserierna får sitt och detta innebar att RuPaul prisades som Bästa realitytävlings-värd för tredje året i rad. En annan regnbågsvinnare var nya Queer Eye, som nu visas på Netflix, som fick pris för ” Outstanding Structured Reality Series”. Queer Eye-gänget var assnygga på röda mattan men tyvärr så klarade nättrollen inte av att fabulösa Jonathan Van Ness avvek från kostymnormen och bar kjol. Så onödigt tråkigt. Men Jonathan tog ingen skit och skrev tillbaka ”I look f****ing stunning” medan han poserad med sin hunkige BF.

Heidi Klum säger nu ”Auf Wiedersehen” på riktigt till Project Runway efter sexton säsonger. Och hon tar med sig kollegan Tim Gunn! Duon ska istället vara med i en ny serie som Amazon ska utveckla ihop med de modemedvetna kollegorna.

Nya trailern för senaste (15:e!) säsongen av Greys Anatomy är här, och bögläkaren som vi skrivit om gör entré med en annan gayfavorit, nämligen Nashvilles favvohomo Chris Carmack, som nu fått nytt jobb i en lite mer populär serie. Varning dock för att tippa på den om du inte sett klart den 14:e och senaste säsongen…

Lady Gaga har nyligen tokhyllats för sin insats i kommande storfilmen A Star is Born, som har svensk premiär den 5 oktober. I veckan bekräftades hon som gäst i premiärprogrammet av The Graham Norton Show, som visas den 28 september i Storbritannien. Programmet, eller i alla fall klipp från det, brukar kort därefter finnas på YouTube så håll koll där. Gaga passade i veckan också på att hylla sina gayfans. Under en pressträff under Torontos filmfestival sa hon: ”Jag skulle inte vara där jag är idag utan mina gaycommunityt. De har lärt mig allt om kärlek, acceptans och mod”. Naaaaw.

Slutligen, ni har väl inte missat att Cher besökt Ellen DeGeneres? Förutom att sjunga SOS från sin efterlängtade ABBA-coverplatta så blev det en lång intervju där den 72-åriga gayikonen berättade om hur hon och Meryl Streep räddade en kvinna från att bli rånad, dödshoten från Trump-supporters och att hon inte är ett fan av den musik hon gör (!)