I nya numret av brittiska gaytidningen Attitude bekräftar huvudrollsinnehavaren i Queen-filmen Bohemian Rhapsody att Freddie Mercurys homosexualitet och Aids-diagnos visst skildras i filmen. Efter att två trailers släppts så har gayikonens, som gick bort 1991,  homosexualitet knappt synts till, och än mindre hans sjukdomstid och död. Detta har lett till att filmen, som har svensk premiär den 31 oktober, beskyllts för att ha blivit ”straight-washad”. Men nu berättar Rami Malek, som spelar Mercury i filmen att det verkligen inte är fallet. I nya Attitude säger han:

– Först och främst så tycker jag inte att filmen backar från Mercurys sexualitet eller hans allödande sjukdom, Aids. Jag vet inte hur man ens skulle kunna undvika det, om nu någon ville lyfta bort den delen. Det är absurt att folk dömer filmen genom en trailer.

– Filmen var tvungen att skildra allt på ett snyggt sätt. Man kan inte bara backa från det. Det ar en viktig del av filmen, en mycket sorglig del, men också stärkande på ett sätt.

Rami Malek avslutar med att säga att Aids-pandemin är väldigt verklig för väldigt många människor idag och det skulle vara en skam om de inte lyfte den delen i filmen.