I november är det så kallat ”mellanårsval” i USA då folket väljer samtliga 435 platser i representanthuset och 35 av 100 i senaten. Republikanske presidenten Donald Trump sitter kvar men om oppositionerande sidan, demokraterna, får övervägande representation så får han och republikanerna svårare att få igenom sina ärenden.

Supertsjärnan Taylor Swift brukar hålla sina politiska åsikter för sig själv men nu uppmanar hon sina fans att inte rösta på republikanska kandidaten Marsha Blackburn, hemmahörande i Taylors hemstat Tennessee. På Instagram skriver Taylor av sig och avslutar inlägget med en liten regnbågsemoji:

-Jag brukar inte vädra mina politiska åsikter offentligt, men på grund av saker som hänt i mitt liv och i världen de senaste två åren så känner jag annorlunda, skriver sångerskan i ett inlägg som gillats av över 1, 2 miljoner bland annat öppna stjärnor som tv-profilen Andy Cohen och atleten Gus Kenworthy.

– Jag tror på en kamp för LGBTQ-rättigheter och att all form av diskriminering baserad på sexuell läggning eller könstillhörighet är FEL.  T  Och den systematiska rasism som finns i vårt land på grund av hudfärg är skrämmande, vidrig och förhärskande.

Taylor skriver att hon inte kan rösta för en person som inte är villig att slåss för alla amerikaner, oavsett hudfärg, kön eller vem de älskar. Hon skulle gärna se fler kvinnor i senaten, men är det kvinnor som Blackburn får det vara.
– Sättet hon röstar på äcklar och skrämmer mig. Hon röstade emot lika lön för kvinnor. Hon röstade emot att behålla lagen om våld mot kvinnor som ska skydda kvinnor från övergrepp i hemmet, förföljelse och våldtäkt.
Taylor fortsätter:
– Hon tycker att affärsägare ska ha rätt att neka gaypar att handla där. Och hon tycker inte att samkönade par ska få gifta sig. Detta är inte de värderingar jag har lärt mig i Tennessee. Så jag röstar för Phil Bredesen i senaten och Jim Cooper för representanthuset.

Taylor Swift uppmanar också sina fans att läsa på om de kandiderande politikerna inför valet och att man ska rösta även om man inte hittar en politiker som stämmer överens med ens åsikter till 100 procent.

Taylor Swift har under sommaren varit ute på en superframgångsrik turné och har som vanligt gästats av sina kända polare. Under en konsert i Foxborough gjorde Taylor och lesbiska artisten Hayley Kiyoko en het duett av Kiyokos hit Curious.