Lizzie
Många kanske redan känner till historien om Lizzie Borden. I den här filmen så får man se en ny sida av henne som många inte känner till. Lizzie (Chloë Sevigny) bor med sin far under strikta förhållanden, men blir nära vän med hushållerskan Bridget (Kristen Stewart) som jobbar i huset. Vänskap blir romans, som i sin tur leder till spänningar mellan alla parter som är inblandade. Tills slut når det sin kulmen.


A Simple Favor
Efter att Stephanie (Anna Kendrick) står ensam efter hennes vän Emily (Blake Lively) plöstligt lämnat henne så inleder Stephanie sökande om hennes väns mystiska förflutna. Många hemligheter väntar runt hörnet och bland dem en före detta flickvän.


Assassination Nation

Fyra tonårstjejer i Salem blir utsatta för en häxjakt efter att hemligheter om stadens invånare läckts av en mystisk hacker. Slut-shaming, transfobi och ilska leder till att Lily(Odessa Young), Bex (Hari Nef), Sarah (Suki Waterhouse) och Em (Abra) tvingas ta till hårt mot hårt.


Colette
Keira Knightley spelar rollen som Colette. En kvinna som efter att ha gift sig och flyttat till Paris blir en av världens mest ikoniska och inflytelserika författare. Hennes Claudine böcker blev en röst för unga kvinnor över hela världen, där könsroller och normer starkt ifrågasätts.


Rafiki

I Kenya så förväntas det vanligtvis av unga kvinnor att de ska gifta sig och skaffa barn. Men Kena (Samantha Mugatsi) och Ziki (Sheila Munyiva) vill något helt annat. De blir efter en nära vänskap kära i varandra. Men i ett land där homosexualitet inte är accepterat sätts deras förhållande på prov.


The Happy Prince

Rupert Everett porträtterar författaren Oscar Wildes sista dagar i livet. Filmen visar tillbakablickar från hans liv som var mörkt, men också fyllt med intensiva kärleksrelationer.


A Star Is Born

Filmen har haft flera remakes tidigare men ingen med Lady Gaga! Lady Gaga spelar Ally som upptäcks av Jackson (Bradley Cooper) på en dragbar. Han hjälper henne att bli den stjärna hon föddes till. Bara en sak till, Lady Gaga är med!


Bohemian Rhapsody
Premiär 2/11
Freddie Mercurys liv blir till film. De flesta har koll på bandet Queen och nu får man se hur det gick till när bandet klättrade på rockhistoriens stege. Filmen har sin höjdpunkt när Freddie (Rami Malek) återförenas med bandet efter sin solokarriär och, i samband med att han fått reda på att han har AIDS, river av en av de mest kända liveframträdanden som gjorts.

Theodore Pellerin som Xavier och Lucas Hedges som Jared

Boy Erased
Premiär 2/11
Jared (Lucas Hedges) är 19 år och hans pappa är pastor i baptistkyrkan. Efter att Jared ofrivillgt kommer ut för sina föräldrar får han två val. Att genomgå så kallad ”omvandlingsterapi” eller att bli förskjuten av vänner, familj och hans religiösa sällskap.


The Favourite
Premiär 23/11
I 1700-talets England är landet i krig med Frankrike och en skör drottning, Anne (Olivia Colman) sitter på tronen. Tillsammans med hennes närmsta vän Sarah (Rachel Wiesz) försöker de styra landet. Men när Abigail (Emma Stone), en ny tjänare äntrar kungahuset, så sätts den stabila vänskapen på prov. Bara att Emma Stone är med är en STOR bonus.