I samband med albumsläppet ”A Star is Born Soundtrack” blev Lady Gaga historisk. Hon är numera den enda kvinnan i världen som lyckats få fem album att toppa Billboard 200 under ett och samma decennium. Snacka om legendarisk.
Filmen ”A Star is Born” har regisserats av Bradley Cooper och tillsammans med Lady Gaga har de skapat musiken. Låten Shallow har redan nästlat sig in i mångas hjärtan och tagit sig till singellistan Billboard Hot 100.

Det börjar redan pratas om Oscarstatyetter för bästa originalmusik och visst vore det på sin plats att hon fick hålla i statyetten den här gången. 2016 var hennes låt Till it happens to you nominerad till bästa originalmusik och har du inte sett det framträdandet så bör du göra det NU. Då vann hon tyvärr inte men priset gick glädjande nog, till en annan stor gay-ikon, Sam Smith.

Lady Gagas fem albumettor under 2010-talet gör att hon delar på tredjeplatsen med Future, J.Cole och Kanye West. Tvåa ligger allas vår badboy, Justin Bieber. Eller har han återgått till att vara mysig och söt igen? Svårt att hålla koll på.
Klar etta på listan är ingen mindre än Drake. Än så länge har ingen lyckats komma upp i hans åtta albumettor, vilket är en merit många säkert hade önskat kunna skriva på sitt CV.

Omslaget av A Star is Born Soundstrack