Dansa samba med mig är en fiktiv berättelse om en flicka från Brasilien vars föräldrar går bort. Mitt bland misär och fattigdom så finner hon ljuset i form av en svensk sjöman, som tar med henne till det ”felfria” Norden. Dansikalen är en hyllning till Cornelis Vreeswijk. QX har pratat med Tobias, producent och koreograf, inför nypremiären.

Själva berättelsen är fiktiv, men är det inspirerat från verkliga händelser?
– Ja absolut. Under en tid nu så har jag åkt runt och föreläst om mobbing och utanförskap och det är där historien om den brasilianska flickan grundar sig. Jag var själv mobbad som ung och det var väldigt tufft. Men som tur var så hade jag någon som tog mig under sina vingar. Han heter Joakim och vi är bästa vänner än idag. Han var för mig, det som sjömannen är för den föräldralösa flickan.

Är det samba som genomsyrar dansikalen?
– En hel del, men inte bara såklart. Det är bland annat rumba, jive, salsa, disco, quick step, paso doble. Boogie woogie och lindy hop också, det är en hel del som du hör! Ensemblen, sångare, musiker, de som jobbar bakom scenen har allihop skapat något otroligt. Vi har satsat mycket på produktionen. Carina Lidbom har gjort ett fantastiskt jobb som regissör.

Hur kommer de här föreställningarna vara tror du?
– Vi har gjort en farewell tour och nu ska vi ha nypremiär 15 november där vi spelar torsdag till lördag fram till 1 december. Sen är det inget mer. Det är självklart tråkigt men det har varit så roligt. Nu är det sista chansen att se det här och jag kan utlova en bra show! Alla kommer gå in med en otrolig energi och allt kommer sitta in i minsta detalj. Jag är så stolt över allihop som gjort detta.

Dansa samba med mig har nypremiär 15 november på Intima teatern och spelas torsdagar till lördag fram till 1 december. Biljetter och information hittar ni här.