Grattis till programledarskapet i musikhjälpen 2018! Du ska snart stängas in i en glasbur i 6 dygn, under tiden får du inte äta fast föda och du ska sända en hel del radio. Är det något boot camp eller liknande inför detta? 
– Farah som satt i buren förra året gav mig rådet att förbereda mig mentalt på att det kommer vara jobbigt. Allt är en chock och det handlar bara om att försöka njuta av all energi som kastas mot en. Och bara kötta. Temat är viktigast och vila kan man göra över jul.

De två andra programledarna är Farah Abadi och Daniel Adams-Ray. Hur kommer ni funka ihop tror du? 
– Vi har bara träffats lite ännu men det känns lite som två storasyskon. De kommer nog störa sig på en med andra ord.

Du har varit delaktig i musikhjälpen på olika sätt. 2014 var du musikhjälpens resande reporter. Nu ska du sitta i buren. Hur är hela ”musikhjälpen bubblan”? 
– Det vackraste som finns. Det finns tusen galor som samlar in pengar men här handlar det om en hel vecka där människor enas och verkligen engagerar sig, utbildar sig och samlar in pengar. Det är så genuint kärleksfullt för att alla gör det för att de vill.

Som om inte lyckan av att stängas in i en glasbur vore nog, så har serien Andra åket premiär på söndag 11 november i SVT1 och på SVT Play. Det har dessutom blivit klart för en andra säsong. Hur roligt? 
– Såååååå roligt!!! Samma Sundqvist som spelar huvudrollen kommer förändra världen.

Serien utspelar sig i en liten by i norra Sverige. Du själv är uppvuxen i Umeå. Var det som att komma ”hem” igen under inspelningsperioden? 
– Haha det är ju bara typ 80 mil emellan med absolut. Kyla och norrländska gör mig trygg oavsett.

Några överlevnadstips till alla som flyttar från en småstad till en storstad? 
– Håll dig utanför stadskärnan och ha dubbla lås på ytterdörren. Lita inte på någon.