Den tyskfödde turkiske popstjärnan Bulut Duman har hamnat i rejält blåsväder i Turkiet efter att över 50 män anklagat honom för utpressning. Turkiska nyhetstidningen Hürriyet skriver om en pågående utredning där Duman ska ha mött män för sex via dejtingappar och sedan ha dokumenterat mötena och pressat männen på pengar genom att visa upp bilder från deras heta träffar.

Bulut Duman träffade alltifrån läkare och ingenjörer till en brorson till en turkisk minister, och nu har alla vidtagit rättsliga åtgärder mot den 28-åriga stjärnan.

Ett av offren vägrade att gå med på utpressningen vilket resulterade i att Bulut Duman skapade ett fejkat Facebook-konto som han skickade ut bilder via. Mannens kollegor fick bilderna och han sa upp sig. En annan man försökte dränka sig själv när han utsattes för utpressningen men räddades av fiskare i Istanbul.

Bulut Duman har redan fällts i ett fall och dömts till fängelse för bedrägeri. Men han har samtidigt frikänts från ett annat. Men de flesta fall är pågående.

Duman svär sig fri från alla anklagelser och säger att de flesta ”offer” känner varandra och att det är dom som står för utpressningen.
– Jag har inga profiler på gaydejtingsidor och detta är helt galet. Jag kommer att agera rättsligt mot alla anklagelser.