Fantastiska Vidunder: Grindelwalds Brott är föregångaren till filmen Fantastiska Vidunder och var man hittar dem som kom 2016. Föregångaren tar oss till 1927 när karaktären Dumbledore fortfarande var en ung man och han spelas av ingen annan än hetingen Jude Law.

Det har uppstått en del frågetecken då filmen antyder att Dumbledore och Grindelwald haft någon typ av nära relation. Frågan alla ställer nu är:

Var de gay? Var de till och med älskare?

Pinknews har gjort en djupdykning i ämnet och tittar man närmre så finns det mycket som antyder på att de faktiskt var det. I filmen så nämns det bland annat att de var närmre varandra än bröder. Så vad betyder egentligen det?

I den senaste trailern så säger Dumbledore till en annan karaktär att “I cannot move against Grindelwald” vilket stärker bevisen för att de haft ett komplext band till varandra.

I samma trailer så ser man också Dumbledore titta in i Erised-spegeln, en magisk spegel som visats i tidigare Harry Potter filmer. Enligt författaren JK. Rowling så ser man det man åtrår allra mest i spegeln. Och vem ser Dumbledore? Jo Grindelwald såklart.

Något som också talar för att det varit en eventuell kärleksrelation är att i en intervju från 2007 så sa J.K Rowling att hon övervägt Dumbledore som gay och att den stora kärleken då skulle varit Grindelwald.

Regissören för filmen, David Yates, var också tydlig i hur relationen mellan de båda trollkarlarna var när de var unga.

– Dumbledore hade en väldigt intensiv relation till Grindelwald när de var unga. De blev kära i varandras idéer, ideologier och i varandra.

Romansen har inte konfirmerats någonstans. Men läser man mellan raderna så kan de flesta nog komma överens om att trollkarlarna var mer än vänner.

Dumbledore + Grindelwald=Dumblewald?