Fredag 23 november är det löning och eventuellt lite party för den som är sugen. Bor man i Kalmar så tycker vi på QX, om ni nu är partysugna, att ni utan tvekan ska kolla in stadens enda gayklubb CONQUEER.

”En nattklubbsarena är en plats där tyvärr många känner sig utsatta och de som frångår normen kan särskilt känna av detta. Den här kvällen är för dem – för er – som vill dansa och sprida glädje utan ett bakgrundsbrus av obehag”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Teodor Kulling är en av initiativtagarna förväntar sig disco och dans in på småtimmarna.

– Vi satte ihop detta för att vi såg ett behov. Vi är också oroade att denna sorts tillställning inte är socialt accepterat i en liten stad som Kalmar. Vi vill vara med och normalisera detta och uppmuntra andra människor att våga ta ett steg i rätt riktning, pride en gång per år räcker inte. Därför är alla välkomna.

Drag-drottningen IMAA QUEEN kommer visa vart discoskåpet ska stå.

Det är bokningsbolaget Frank Palms som med initiativet Briljanta tillsammans och Music & Event Management styr upp hela härligheten. Under kvällen ordnar Radio Shore musikquiz och kl 23 äntrar IMAA QUEEN, nominerad till årets drag 2017, DJ-båset. Vilken fest!

Detta är Kalmars enda gayklubb, varför är det så tror du?
– Att det är Kalmars enda förvånar mig inte, det är en liten stad och då, naturligt, ett litet segment. Det har gjorts vid enstaka tillfällen förut men det finns lite vinst i denna sorts arrangemang. Det kan också bero på en brist av arrangörer som vill göra denna sorts klubbar.

Är det första gången ni gör detta?
– Yes, och vi hoppas verkligen att det kan fortsätta!