Klubben Make Out i Luleå var länge ett självklart ställe för hbtq-personer som velat dansa av sig alla veckans måsten. Men arrangören flyttade från Luleå och i och med det klubben också.

Men ack den som ger sig. Ibland är stor efterfrågan och någon som vågar ta tag i det allt som behövs. 8 december öppnar Klubb Chróma, i samma lokaler som tidigare Make Out, i Luleå.

– Chróma kommer hålla till i restaurangen Kafelino, samma lokaler som Make Out. Ägaren till Kafelino hörde av sig till mig efter att Make Out hade stängt. Han tyckte att det saknades något. Så nu kör vi igång med Luleås snällaste nattklubb, säger Joakim Isaksson Markström, evenemangsansvarig.

Joakim Isaksson Markström hoppas att Make Outs tidigare publik ska hitta till Chróma.

Stor bokning till premiären

Klubben kommer ha öppet en gång i månaden och till premiären kommer The Magnettes, som för övrigt är aktuella med sin nya låt ANX. Att ha dit liveartister är något som Joakim vill ha som stående punkt, varje gång Chróma har öppet.

– Det kommer kanske inte bli lika stora bokningar som The Magnettes, men någon som spelar live vill jag ha varje gång. Ibland kanske bara några låtar och ibland en hel spelning. I övrigt har jag planerat 90-tals kvällar, R’nB, schlager och massa annat. Men först ska vi ta oss igenom premiären.

Ger intäkter till RFSL Luleå

Chróma betyder ”Färg” på grekiska, vilket har koppling till den grekiska restaurangen där klubben håller till, men också till hbtq. Joakim vill bli tydligare i engagemanget för hbtq-personer i Luleå.

– Jag har pratat med RFSL om ett samarbete. Jag vill att den verksamheten ska finnas kvar i Luleå, de gör så mycket. Pride, kuratorer, föreläsningar och massa andra saker. Därför kommer 10 procent av alla biljettintäkter gå till RFSL Luleå.