Manskören Hellmans Drengar är tillbaka på Lorensbergsteatern med föreställningen Drengarnas jul 2018 – Hellmans varuhus. Efter förra årets publiksuccé har en extra föreställning satts in, så kören kommer att få möta över 5000 människor i publiken i år.

De uppmärksammades bland annat efter ett väldigt fint uppträdande i Sveriges Television på Valborg i år. De invigde dessutom årets bokmässa i Göteborg. Men att de blivit så populära tror körens grundare och musikaliska ledare Claes Nyström, beror på något annat.

– Jag tror så många vill se Drengarnas jul för att vi förmedlar både glädje och eftertanke. Det hela är paketerat i en julig berättelse fylld av underfundiga att på välkända julsånger. Allt toppat med massa frimodiga och lyckliga Drengar på scen.

I år utspelar sig föreställningen på Hellmans varuhus där kunderna längtar efter att få köpa sina julklappar. Men i ren julkalender-anda så är det något som går snett. Kortmaskinen slutar att fungera och varuhusets chef, Herr Hellman, får det då hett om öronen. Privatdetektiven Passepartout kommer till undsättning för att söka efter ledtrådar som kan lösa mysteriet.

Föreställningen är uppdelad i två akter som enligt Kenneth Hedlund, manusförfattare, bjuder på både skratt och allvar. Musiken är en blandning med allt från Schubert till Avicii med inslag av klassiska julsånger.

Hellmans Drengar har premiär på Lorensbergsteatern 9 december kl 15.00.