Dragshowgruppen Champagne Safari har varit verksamma sedan 1989 och artister som Dennis Bröchner och Ronny Willberg har startat sin karriärbana i där. Gruppen har dessutom jobbat aktivt för hbtq-frågor i Helsingborg samt varit verksamma inom RFSL.

Gruppen har inte haft någon produktion ihop sedan 2014, men mindre dåtid och mer nutid, för showen In the spotlight är i full gång på The Tivoli i Helsingborg. QX har pratat med Robert Larsson, som medverkar i Champagne Safaris, för att stämma av att kostymerna fortfarande passar.

Första showen sedan 2014! Är ni fortfarande varma i kläderna?
– Absolut. Även om det är första showen för oss som grupp sedan 2014 har flera av oss varit verksamma inom dragshow de senaste åren. Stefan Dahl och Jerker Flink har varit runt i Europa och funnit nya showidéer och koncept för årets föreställning. Robert Larsson har varit med i After Darks produktion This is it och David Fröberg har arbetat för 2entertain och var dessutom med och sjöng på invigningen av Pride 2018 i Stockholm.

På tal om kläder, hur kommer scenkostymerna vara?
– Kostymerna kommer vara många och i sann showgirlsanda. De flesta kostymer tillverkar vi själva och låter fantasin flöda när det gäller design och materialval. Andra kostymer tar vi inspiration från de karaktärer vi gestaltar.

Dragshower brukar ju göra lite karikatyrer på kända personer. Kommer ni göra det? Isåfall vilka?
– Visst gör även vi parodi på flera internationella och inhemska artister och tv- profiler, så som Anna Anka, Camilla Läckberg, Edvard Blom, Tina Turner och många fler. I år har vi haft nöjet att sammarbeta med skådespelerskan Louise Nordahl känd från humorprogammet Mumbo Jumbo. Louise har lånat ut sin röst till flera av de parodier vi gör i showen.

Vart ska den gå? Hur länge?
– Showen In the spotlight med Champagne Safari spelas på The Tivoli i Helsingborg. Den spelas från 29/11 till 15/12