Igår avslöjades att Kevin Hart ska leda Oscarsgalan 2018. Men idag hoppar han av efter påtryckningar att be om ursäkt för sina homofoba uttalanden. Något han först inte vill göra.
Kevin Hart säger att han redan bett om ursäkt för sina uttalanden han gjorde för flera år sedan om att hans största skräck var att hans son skulle bli homosexuell. Oscarsakademin vill att han skulle be om ursäkt för detta men Kevin Hart vägrade då han ansåg att han redan gjort det. Istället hoppade han av jobbet som konferencier för Oscarsgalan men bad senare ändå om ursäkt på twitter.

I ytterligare ett Twitterinlägg fortsätter han:

”Jag är ledsen att jag har sårat folk. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det mitt mål är att föra samman människor, inte slita dem isär.”

Kritiken haglade in

Bara en dag efter att det tillkännagavs att han skulle leda galan så twittrade Benjamin Lee och uppmärksammade Kevin Harts tidigare homofobiska uttalanden som gjorts både på twitter och i en hans film Seriously Funny från 2010.

Kevin Hart har, som ni ser, skrivit en hel del homofobiska tweets, de flesta är från 2009-2010. Men han har försökt be om ursäkt, med tyngd på försökt. I en intervju från 2015 i tidningen Rolling Stones så sa han.

– Det roliga med det skämtet är att jag blir arg på min son på grund av mina osäkerheter – jag fick panik. Det har inget att göra med honom, utan med mig.

– Jag hade aldrig dragit det skämtet idag, för att när jag sa det, så var folk inte lika känsliga som de är nu. Det känns som om vi älskar att göra stora grejer av saker som nödvändigtvis egentligen inte är det, bara för att vi kan.

1 av 5 i betyg i ”Be-om-ursäkt-taktik” får Kevin Hart av QX.

Flera hbtq-personer inom filmbranschen har reagerat på valet av host till Oscarsgalan.