I över 40 år har Christer Lindarw och After Dark haft shower som lockat storpublik. Men snart är det över. På lördag kl 20:00 i SVT 1 visas avslutningsshowen This Is It, där de senaste fyra decennierna har summerats och bakats ihop till en slutgiltig show.

After Dark räknas idag som en av landets främsta underhållare. Men den sista showen har redan spelats på scenen, och på lördag ska den visas på tv.

– Det är en fantastisk show som jag älskat att spela och som jag är väldigt glad över att tv nu kommer sända. Det känns extra bra att det är just SVT som sänder showen i och med att de var först ut med att sända After Dark 1977. Det blir en fin avrundning, säger Christer Lindarw.

– Man känner verkligen stämningen för det är så bra ljud från publiken. Vi har lyckats få in showen i rutan och det är som om man är där.

Christer Lindarw i sitt esse i en rosa fjäderklädd dräkt.

After Dark no more – vad händer nu?

Christer Lindarw berättar att han aldrig har varit ledig på riktigt. Det har alltid funnits ett projekt som han jobbat med. Men sedan sista föreställningen har han valt att bara ta det lugnt.

– Jag vill bli riktigt uttråkad. När jag blivit det så kanske jag tar tag i något. Men om jag inte gör det, så är det okej också. Jag får helt enkelt se vad jag känner då.

Kommer vi aldrig mer få se After Dark?
– Alltså detta är den sista riktigt stora showen, men inte den allra sista showen. Om det blir några mer grejer med After Dark så kanske de kommer vara lite mer intima. Folk kommer inte slippa undan mig, det tror jag inte.

This Is It med After Dark sänds på SVT 1 klockan 20.00 den 8 december 2018.