Elliot Joseph Rentz, är kanske mer känd som Alexis Stone. Han har länge uppmärksammats för sina extravaganta smink-turorials på youtube och instagram. Han bor i Liverpool och för fem månader sedan meddelade han sina följare att han skulle genomgå en omfattande plastikoperation. Han la då upp bilder på sig själv innan operationen och processen efter.

Men allt visade sig vara ett skämt. Han lurade sina 700 000 följare på instagram och sina 139 000 subscribers på youtube. En hel del personer alltså. För att göra det så autentiskt som möjligt lade han upp före och efter bilder där han skrev att ”han aldrig varit såhär lycklig”.

Men på nyårsafton avslöjade han alltsammans i en youtube video där han drar av en mycket autentisk ansiktsmask. Ungefär som när onda skurkar avslöjas i tecknade filmer.

Elliot Joseph Rentz berättar i samband med avslöjandet att han jobbat ihop med David Marti, en professionell make-up artist som jobbar med specialeffekter till film. Tillsammans gjorde de detta som ett socialt experiment.

Rentz berättar i en intervju till DailyMail att hans tanke med det hela var att belysa vilka risker det finns med de orealistiska skönhetsideal som finns på sociala medier och på nätet.