I en intervju med tidningen Attitude berättar Alex Landi att han älskar spela karaktären Dr. Nico Kim i Grey’s Anatomy av anledningen att det är en kombination av en rasifierad och sexuell minoritet.

– Producenterna ville ha en väldigt maskulin typ som var öppet gay. Det berättade de för mig innan auditionen, säger han till Attitude.

Alex Landi berättar fan-favoriten Christina Yang (Sandra Oh) var den första asiatiska doktorn i serien, men han är den första som är öppet gay.

– Jag vill ändra de stereotyper som finns. Män från Asien porträtteras inte ofta på ett maskulint sätt, det skulle jag vilja ändra på.

Grey’s Anatomy har länge hyllats för att ha en bred mångfald bland sina karaktärer. Homosexuella har representerats flera gånger tidigare, något som Alex Landi uppskattar.

– Jag älskar mångfalden i Grey’s Anatomy. Det är färre än 3 procent asiater som representeras i tv och mindre än 1 procent är hbtq. Att de kombinerar dessa minoriteter i en roll är fantastiskt.

Karaktären Dr. Nico Kim introduceras i den femtonde säsongen, som också är den som visas nu. Nico Kim inleder ett förhållande med Dr. Levi Schmitt, som spelas av Jake Borelli.

Här kysser karaktärerna varandra i en hiss.