Lady Gaga gick tidigare idag ut på twitter och skrev att hon ber om ursäkt för samarbetet med sångaren R. Kelly. Detta efter att dokumentären Surviving R. Kelly släpptes där kvinnor, flera minderåriga, vittnar om att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av r&b-sångaren.

2013 släppte Lady Gaga låten Do What U Want With My Body tillsammans med R. Kelly. När den släpptes förklarade hon samarbetet med att hon och R. Kelly befann sig i samma situation. Att det ofta skrivs om bägge på ett ingående sätt och att de därför ska haft ett speciellt band.

I inlägget på twitter skriver hon att hon står bakom de kvinnor som vittnat och aldrig mer tänker samarbeta med R. Kelly. Hon säger också att anklagelserna hon hört om sångaren är skrämmande och oförsvarbara.

R. Kelly har ett tungt förflutet redan sedan 2001, då han blev stämd av en 17-åring som påstod sig varit hans ”personliga sexobjekt som sedan kastades åt sidan”. Därefter har flera anklagelser riktats mot r&b-stjärnan under åren. Han har förnekat allt och förnekar även de nya anklagelserna som kommit fram i Surviving R. Kelly.

I skrivande stund ligger låten fortfarande ute på samtliga streamingtjänster som QX kollat upp.

Läs hela Lady Gagas inlägg nedanför.