– Det känns skitkul, utbrister Petter Wallenberg när qx.se ringer upp.
Du fick Leila att göra ett beryktat framträdande på Bögjävlarnas bokrelease 2007, hur fick du henne att ställa upp att göra en låt?
– Vi pratade om det redan innan Bögjävlar-uppträdandet. Jag hade skrivit en låt baserad på ett citat från den legendariska dokumentären om vogue-scenen, Paris is burning – ”I’m legendary, you’re not!” Jag kände att den enda som skulle kunna framföra det var just Leila. Det tog tre år. Men nu är det klart.
Hur får man tag på låten?
– Singeln ”Legendary” (featuring Leila K) är inte släppt än, utan den släpps den 30:e maj. Innan dess finns den bara på min Facebooksida. De första tusen som ”lajkar” sidan får den gratis! http://www.facebook.com/HouseOfWallenberg

Varför denna kärlek till Leila K?
– För att hon är en fantastisk legend! Senare i år kommer mitt album ”Legends” där jag samarbetat med andra legender. Där hittar man alla mina kvinnliga favoritartister från då och nu, bland andra Efti från Midi, Maxi & Efti, Victoria Wilson James från Soul II Soul, Ari Up från The Slits och en av de medverkande legenderna i Paris is burning – Octavia St Laurent. Även nya hårda kvinnliga rappare som Florida-brudarna Yo Majesty är med. Jag har helt enkelt gått ut och hittat alla mina legender och spelat in låtar med dem.

Blir det någon spelning?
– Det är för tidigt att säga, men jag har just satt igång en remixtävling av första singeln. Jag vill att alla därute ska göra sin egen version av ”Legendary”. Stora producenter och remixare eller nybörjare – spelar ingen roll. Det är bara att remixa den och skicka till mig. Om jag gillar vad jag hör är det mycket möjligt att den släpps internationellt.

För info om remixtävlingen, gå till: houseofwallenberg.com