Jag minns när jag kollade på filmen Star Trek: Beyond för några år sedan och blev jätteförvånad när karaktären Sulu porträtterades som gay. Det var ytterst kort och subtilt men jag log stort och tänkte på hur viktigt det är med mångfald i serier och på tv.

Tre år senare sätter jag på första avsnittet av Sex Education och blir fullkomligt överöst av lesbiska mammor, saxning, tonårskillar är kära i äldre män, dragsminkning och massa sex i alla dess former. Till och med Mikael Persbrandt är med! Allt verkar rymmas i den här serien och jag ler ännu större än för tre år sedan.
Helt plötsligt känns det som om världen har tagit enorma kliv framåt.

Serien handlar om Otis (Asa Butterfield), en missanpassad, tragisk, high school-klyscha som inte lyckats klättra på den hierarkiska statusstegen. Bredvid sig har han sin ständige vapendragare Eric (Ncuti Gatwa). När hela skolan får reda på att Otis mamma är sexterapeut så ser vännerna sin chans, med lite övertalning från skolans outsider Maeve (Emma Mackey), att höja sin sociala status. De startar en hemlig sexterapi på skolan dit eleverna snart strömmar in.

Jag har sett många serier och aldrig tidigare har jag upplevt så många olika personer, hudfärger, sexpreferenser och kroppsstorlekar representeras i en serie. Visst det är inte felfritt, man kan alltid gapa efter mer.
Men just nu är Sex Education ett riktmärke för hur samtliga streamingtjänster och produktionsbolag borde jobba framöver. Att människor är olika och föränderliga. Att sex ska vara kul och säkert. Att kärleken ska vara öppen och fri.