21:02 Galan är igång! Inleds med två ungdomar som sjunger  Queens ”Who wants to live forever”. Magiskt! Publiken visslar och klappar. På en storbildsskärm bakom visas massa gamla klipp från tidigare gaygalor.

21:05 När Rikard Wolff visas på bild applåderar hela Cirkus. Nu kokar det på riktigt!

21:10 Babben kommer in till rungande applåder! Det känns verkligen som om folk har väntat på att hon ska leda QX Gaygala!
– Detta är den enda galan där det är en förolämpning att inte bli tafsad på!

21:15 Babben presenterar samtliga politiker som är på plats. Ulf Kristersson gör sin gaygala debut, Annie Lööf är på plats. Gustav Fridolin och Åsa Lindhagen sitter bredvid varandra.

21:18 Nu är det sångdags. Babben svänger på höfterna tillsammans med fyra bakgrundsdansare.

21:21 Alice Hollingworth, Linda Rosendal ska dela ut pris tillsammans med Molly! Hon är 90 år och var med i programmet ”TAck gud jag är homo”. De ska dela ut Årets bok!

21:25 Vinnaren av Årets bok är… Marika Carlsson!! Grattis!
– Jag trodde inte alls jag skulle vinna. Detta är så häftigt och stort för mig. Det var 20 år av förtryck, religion, gudar och fan hans moster.

21:30 Hans Laurin uppmärksammades när han åkte från Helsingborg till sin hemstad Ludvika för att det var en nazistdemonstration där. Där myntade han begreppet ”…och små snoppar”. Klippet är det mesta sedda på QX Facebooksida. Nu ska han dela ut pris i Årets Vardagshjälte.

21:34 Vinnaren av Årets Vardagshjälte…. Jenny Steiner.
– Oj, tack. Detta hade jag inte väntat mig. Tack alla som röstat. Jag tror att det är många härinne på Cirkus som har blivit trakasserade. Vi behöver stå upp och säga ”stopp, det här är inte okej”. Det vill jag säga.

21:37 Minnestal för Lill-Babs och Avicii, två storheter som gått bort under 2018.

21:40 Smith & Tell kommer upp på scenen. Första liveframträdandet! De kör sin mest spelade låt ”Forgive me friend”

21:43 Vilket gung! Det här har bara börjat det märks. Vilken känsla Smith & Tell har, helt otroligt!

21:45 Babben ger sig ut i publiken och går igenom samtliga nominerade för Årets HBTQ.

21:50 Nu får publiken ett smakprov ur föreställningen ”Lola”. Tommy Körberg kommer ut i en glittrig paljettklänning och turban. Låten handlar om hur personen finner en kvinna i sig. Tommy Körbergs röst går ända in i själen, som vanligt.

21:55  Serien ”Lösa förbindelser” var första svenska serien där två tjejer fick vara kära i varandra. Sissela och Jonna spelade in scenen, och 34 år senare håller de fortfarande ihop! De ska dela ut Årets scen!

22:00 Vinnaren är….. Mia Skäringer!
– Det här är jag ganska dålig på. Jag är ganska stark och explosiv som person när jag är på scen. Men när det kommer till impulsiva saker så blir jag jävligt rörd.

22:03 Ola Salo kommer ut och rockar loss ”CAlleth you cometh I”. ALLA stod upp på Cirkus. Det är få personer som fullkomligt äger publiken så som Ola Salo gör.

22:10 Märta Maräng presenterar prisutdelaren för Årets Drag, Christer Lindarw.

22:13 Årets Drag presenteras i år lite annorlunda. Det sker på RuPauls vis! Alla kör en showoff! Vilken klass!

22:16 Cherry Wilder vann Årets Drag!
– Tack till min underbara pojkvän som står ut med detta.

22:17 Årets Hederspris delas ut av chefredaktören och producenten Anders Öhrman. Priset tilldelas Patrik Hermansson som infiltrerade nazister i England, Han är själv öppet gay. Efter reportaget lever han numera med skyddad identitet.

21:21 Patrik Hermansson kommer in till stående ovationer och ett högt jubel. Publiken vill inte sluta visa sitt stöd. En fantastisk insats av Patrik Hermansson.
– Tack så jättemycket. Jag är glad över att få det här priset på Gaygalan. Det är inte olika saker vi kämpar för, allt handlar om samma sak.

21:30 Sebastian Walldén kommer in och kör vinnarlåten ”Everything”.  Starkt. Den första hbtq-personen som vunnit Idol. Han är dessutom nominerad i Årets hbtq.

21:34 Babben kommer ut i ett…. tält? Eller det är svårt att tolka. Det ska nog likna Sara Danius klänning. Bakom kommer Sara Danius och sjasar bort Babben! Allt verkar hända på samma gång och publiken blir fullkomligt galen!

21:36 Jaha. Då fick jag dela ut ett pris iallafall, säger Sara Danius.

22:40 Årets hbtq-vän går till Mendez!
– Jag brukar aldrig vara nervös på en scen. Är det någon som har vunnit ikväll så är det min son, som står bredvid mig ikväll.

22:45 Babben är ute i publiken igen och har hittat fram till Andreas Lundstedt.
– Både After Dark och Alcazar har lagt ner i år. Vad ska gaysverige göra nu?!

22:48 Nu händer något. En man i bar överkropp kommer ut och ska göra konster kring en stor stång. Det är MYCKET coolare än vad det låter.

22:56 Thomas Sekelius ska dela ut pris för Årets Uteställe

22:59 Årets ställe ÄR….. Secret Garden
– Åh herregud. Tack alla som röstat, säger Tom Vallrud.

23:01 Allas ”Queen of fucking everything”-Jonas Gardell är på scenen och ger oss en låt från hans föreställning!

23:05 Nu är det dags för Årets film! Prisutdelare är ensemblen ur serien ”Skilda Världar”. Vilka flashbacks till 90-talet!!!

23:16 Bohemian Rhapsody vann! På film är hans syster Kashmira Cook och tackar för priset. Så coolt!

23:18 Uno Svenningson ska dela ut pris för Årets låt. Han har själv alltid regnbågsflaggan hissad hemma hos sig.

23:19 Vinnaren är ”Shallow– Lady Gaga”!

23:21 Ut på scen kommer Jessica Andersson! Hon ger oss ett medley av hennes största låtar. WOW!

23:25 Party Voice får publiken att bli som galna. Tydligen ska alla ”Dance like a mother” ikväll!

23:28 Nu ska Årets tv-program delas ut. Det gör pangbrudarna från Så mycket bättre. Linnea Henriksson, Louise Hoffsten och Charlotte Perrelli!

23:31 ”Vår tid är nu” vann årets tv-program!!
– Tack för detta. Vi vill också rikta detta till alla dåtidens Maggan, Gustav och alla andra som inte fått leva sina liv som de ville, säger Josefin Neldén.

23:37 Riksdagens Talman Andreas Norlén ska dela ut Årets hbtq! Klockrent!
– Jag har haft en talmansrunda med de fem nominerade. Det är inte lätt att få tillräckligt många röster. Ibland kan det ta flera månader. Men den här gången gick det bra. Snart kan vi titulera en till Årets hbtq.

Publiken ÄLSKAR Andreas Norlén, det finns inga tvivel om det.

23:42 Vinnaren av kvällens mest prestigefyllda pris är… Caroline Farberger!!!
– Wow. Det är helt fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag vill tacka alla som stöttat mig i min resa, särskilt min familj som hjälpt mig bli den kvinna jag alltid varit.

– Alla människor är lika mycket värda. Det är det viktigaste i allt det här.

23:48 Babben avrundar kvällen med ett minne till Stonewall. Ikväll ska vi tillbaka dit. Publiken ger stående ovationer till Babben.
– Det finns ingen publik som er, ni är helt otroliga.

23:50 Avslutar kvällen gör Frida Öhrn tillsammans med Afrodite. Tack för ikväll, nu ska jag dansa. Mina ben behöver få blod eftersom jag suttit ner hela galan!