Som ung kämpade sångaren Sam Smith med sin självbild och självförtroende. I ett inlägg Instagram skriver han bland annat:

”Tidigare när jag skulle göra en plåtning med bara så lite som en t-shirt, svälte jag mig själv i flera veckor innan och vred och valde på alla bilder för att sedan inte välja någon. Igår bestämde jag mig för att slå tillbaka. Jag ska återta min kropp och sluta försöka ändra på det här bröstet, de här höfterna och de här kurvorna som mamma och pappa skapat och älskar ovillkorligt.”

Han fortsätter:

”Några av er kanske tycker detta är narcissistiskt och att jag bara vill visa upp mig men om ni visste hur mycket mod det krävs för mig att göra detta och hur traumatiskt mitt förhållande till min kropp var när jag var ung, skulle ni inte tycka det.”

”Let’s celebrate this shit together”

Sam Smith verkar märkbart rörd av all feedback och pepp han fått sen han lade ut bilden, som är en av hans mest kommenterade någonsin. Han uppmanar sina följare att hylla sina egna kroppar genom att lägga upp bilder på sig själva och tagga honom.

Fler kändisar som står upp emot ouppnåeliga kroppsideal behövs, klart vi hyllar Sam Smith som en förebild för unga.