4 mars har festivalen premiär och det är flera filmer som har hbtq-tema. Nedan har vi listat de som sticker ut mest, för att du som tänkt besöka festivalen inte ska missa något viktigt. För dig som inte tänkt gå kanske dessa tips kan få dig att ändra dig. Festivalen håller på till 10 mars och det kommer visas filmer runt om i Stockholm under hela perioden.

CASSANDRO THE EXOTICO!

I en värld där muskler och machomän är legio är Cassandro revolutionerande genom att uppträda i dragpersona med smink och glittriga kostymer. Men efter 26 år i ringen som ett av de största namnen inom Lucha Libre börjar Cassandro överväga att pensionera sig. Skadorna på hans kropp ger sig tillkänna upprepade gånger och filmen tecknar ett melankoliskt porträtt av en person som slits mellan sin passion för sporten och påminnelsen om en åldrande kropp.
Filmens 16mm format skapar en intim relation mellan åskådaren och protagonisten. Vi får följa Cassandro inför matcher, på turné och i privata 
samtal om ett tidigare hårt liv. Tankar om identitet dyker upp när wrestling-kostymen för evigt är lagd på hyllan.
Skapad av: Marie Losier

LINDY & THE RETURN OF LITTLE LIGHT

Lindy Larsson

Lindy Larsson lärde sig tidigt att han inte passade in i den lilla bruksorten – spinkig, tjejig och från en familj som hade samhällets ögon på sig. Istället flydde han in i en värld av fantasier och drömde om att bli någon annan – en skådespelare. Idag är han hyllad och älskad för sina rolltolkningar och har synts både på film och flera av Sveriges stora teaterscener. Men när han en dag får frågan om att vara sig själv på scen, ställs allt på sin spets…
I Ida Persson Lännerbergs film får vi möta människan bakom masken, barnet som växte upp i ett utanförskap och mannen och artisten som till slut valt att låta oss kliva in bakom den låsta 
dörren.
Skapad av: Ida Persson Lännerberg

TRANNY FAG

Linn da Quebrada och hennes ständiga följeslagare Jup do Bairro drar genom Brasilien som en löpeld. Inget kan stoppa deras kamp, deras musik och ingen förblir opåverkad efter en av deras konserter. Men i Bolsonaros Brasilien är deras blotta existens livsfarlig. Som svarta transaktivister i ett land där machismo är norm blir deras femininitet en krigsförklaring – och det är ett krig ingen av dem tänker förlora.
Lär känna ett konstnärskap utöver det vanliga i artisten som jämförts med Brasiliens Beyoncé. Tranny Fag är mer än en dokumentär om två musiker – den är ett revolutionsmanifest.
Skapad av: Kiko Goifman & Claudia Priscilla

HOME GAMES

Alina Shilova är en 20-årig lovande fotbollsspelare med siktet inställt på att få spela i landslaget för Ukraina. Filmen äger rum under ett kritiskt år i Alinas liv där allt ställs på sin spets och hon tvingas inta rollen som vårdnadshavare till sina två småsyskon då hennes mamma dör och pappan inte tar sitt ansvar. Allt detta samtidigt som hon har chansen till en lovande fotbollskarriär och befinner sig mittemellan tonår och vuxenliv med allt som hör därtill.
Kärlek och drömmar blandas med plikt och familjeansvar när Alina konstruerar sin framtid.
Skapad av: Alisa Kovalenko