När Paradise öppnar denna soliga sporthelg i Stockholm är det med en förfest för Lady Gagas nya album. Och Diamond Dogs gör tillsammans med Dark Ladies en specialshow till den grandiosa divans ära.
Läder- och fetischintresserade killar med förkärlek för sportkläder av alla de slag gör klokt i att ta sig ner till klubben på fredagskvällen. Från 21-22 är det insläpp för killar i sportkläder och därefter kan andra grabbar komma in, och såklart då gärna dressade enligt kvällen atletiska tema. Ett bra tips är att börja med en bira på Side Track där den heta personalen garanterat uppskattar sportkläder!
Det blir garanterat fullt ös på Mälarpaviljongen i helgen. Fredag spelar Marcus Ullmarker och Jackie Clean är värdinna. Det ryktas om att i alla fall en födelsedagsfest kommer gå av stapeln så räkna med att de tre pråmarna kommer gunga rejält i kväll. Solskydd är klokt att ha och en extra jacka om ni inte kommer i land innan solen går ner.
Förfest innan Paradise är det såklart på Torget där Leo B spelar fredag. Boka även Berns där Miss Inga kör karaoke på terrassen 19-21 och klubben 2.35:1 därefter har mixat i hela källaren. På Lezzie Weekend hos Momma är det Snygg-Jessica som spelar fredag och hos Högkvarteret, tvärs över torget sjunger man på sista verserna med vanligt öppet fredag och Klubb MokoMa på lördag. Passa på att festa loss på Närkesgatan nu, den 28 maj är det sista natten och stort skilsmässoparty.
Ett hett tips för festsugna med kulturfeeling är att besöka Cocobello Moderna och deras Art After Work i regi av bland andra stockholmsprofilen och fotografen Thérèse B och DJ på plats är Matz Borgström och Per Sandström.

Lördag är det tävlingar på GIH. Se till att vara där och heja på simmarna och handbollslagen! Ta sedan en sväng om Mälarpaviljongen, gå hem och piffa till sportkläderna och ta er ner till Garage vid 23.00 då den officiella sportfesten börjar! Tjejer har ett kul eftermiddagsalternativ i Tantolunden där ett gäng privatpersoner dragit ihop till en gemensam PickNick i solen. Flator och vänner i bikinis tar sig sedan med fördel till Nytorget för en runda hos Momma (Dj Sofiabulous) och Roxy.
Sportkläder funkar säkert bra även på Zipper denna kväll då Christer Broman sköter schlagergolvet, JJ med Micke Hi house och disco/funkrummet. Innan nattbus tar man en sväng om den tokigt bra förkrogen Zink.
Zink och inte minst Monarki är även bra förfestarplatser innan man tar sig till Tvåan med Miss Inga som kör lördagar fram till midsommar. Observera att man mailar för att sätta upp sig på Tvåans gästlistan innan man ställer sig i kön! Se GayMap-eventet för mer info.
På Torget spelar Anders Sewerinsson lördag kväll och den lite skönt omklädningsrumsfuktiga stämningen från fredag kommer vara kvar på såväl Side Track som SLM där dessutom Geoff Gains är DJ.
Posithiva Gruppen har som alltid öppet för plus-killar och vänner fredagar och lördagar.


Göteborg går i väntans tider. En Go:West-, eller HBTQ-festival beroende på vem man frågar, som kommer slå Västsverige med häpnad är förestående. Snart sagt hela stan, gay-hbtq eller inte, är på fötter för att måla stan i regnbågens färger i Kristi Himmelsfärdhelgen.
Väntans tider spenderar man bäst på Bee Bar där det på lördag finns två GayGalevinnare i ett! Dark Ladies (Årets Drag) är på plats för mingel och DJ-battle med Markus Gisslén (Årets Keep-Up-The-Good-Work)! Magiskt utlovar Club Barbee.
Gretas har som alltid ös mellan 21-04 såväl fredag som lördag och på Haket, där man just nu förbereder det sista inför serveringstältet i Regnbågsparken den 1-4-juni, är det öppet till 02 på helgerna.


Malmö har Wonk som ser till att skåningar inte behöver ta tåget över till Köpenhamn (även om det såklart är en resa värd vartenda öre…) Läderklubben SLM har specialfest på lördagen: Stallion Night!
Q-Lounge, som höll gaylivet igång flera dagar i veckan, är nu tyvärr stängt. Håll ögon öppna för nya initiativ!