– Jag blev tillfrågad och hade inte något annat för mig i augusti. Det är ärofyllt och kul så varför inte, berättar han för qx.se

Den sjätte säsongen av Stjärnorna på slottet spelas in i sommar och har premiär på SVT runt jul. Christer Lindarw flyttar in på slottet tillsammans med Kim Anderzon, Maria Lundqvist, Johan Rabeus och Johan Rehborg.

Vem är du mest nyfiken på av dina medboende?
– Det är killarna. Tjejerna, både Kim och Maria, känner jag sedan innan. Varken Rabeus eller Rehborg har jag pratat med så det ska bli intressant. Det är ju ett program där samtalen får ta tid. Det finns plats för både skoj och allvar och det tycker jag är fördelen med Stjärnorna på slottet.

Vad ska du göra på din dag?
– Det är lite tid kvar, men jag har börjat spåna och funderat lite. Det ska ju vara något som blir kul tv.

Blir det något draginspirerat?
– Vi kommer ju vara där privat men det kommer bli klipp från karriären. Det blir inget löjligt med att jag ska klä ut karlarna i damkläder. Sådant där blir bara sopigt och det vill jag inte utsätta dom för!

Berätta om slottet ni ska vara på!
– Det ligger i ett naturresarvat och heter Görvelns slott. Det är från 1600-talet, min ålder med andra ord.

Programmet bygger ju på historiska återblickar, vad vill du lyfta fram?
– SVT håller på att ta fram en lista på allt dom har där jag varit med, jag minns knappt själv. Det jag kommer ihåg är showerna, men jag har ju exempelvis varit med i Lennart Swahns ”Gäster med gester”. Sedan skulle det vara kul att göra en kavalkad över alla schlagerkläder jag gjort. Allt från Lill Lindfors när hon tappar kjolen till Arja Saijonmaas Högt över havet-kläder och Jill Johnsons röda korta i Crazy in love.

Vad tycker du om programmet?
– Jag gillar det eftersom det funkar för flera generationer. Känner man till de som medverkar så blir det lite nostalgi att se snuttar ur deras liv. Yngre generationer blir uppdaterade. I After Darks fall är det många som inte har någon koll att vi har showat i 25 år innan Dolce Vita. Det är kul, lite dragshowhistoria skadar inte dom små!

Senast en HBT-person var med på slottet var 2008 då Jonas Gardell medverkade. En annan känd homofavorit är också aktuell för en dokusåpa som spelas i i sommar, nämligen Eva Dahlgren. Envisa rykten hävdar att hon är klar för TV4:s Så mycket bättre tillsammans med bl.a. Lena Philipsson, Tomas Ledin, Timbuku, Laleh, Mikael Wiehe och E-type.