Poddserien handlar om ett mord som uppdagas i en hotellsvit på Lydmar hotell och är ett förhörsdrama där handlingen rullas upp genom polisförhör och korta klipp från mordnatten. Natten har bestått av en fest för ett rikt gäng män i medelåldern, anordnad av en PR/event-byrå som bjudit in ett yngre sällskap tjejer och gaykillen Marwin.

QX har pratat med Daniel Paris som trivs med thriller i sin omgivning, trots att han själv mer hållit sig till det komiska spåret.

Hur var det att göra skådespelardebut?
– Det var superkul! Jag blev starstruck som fan när SR berättade att Moa Gammel hade frågat efter mig. Och det är kul att jag också hade vänner som skulle vara med. Ellen Bergström och Happy Jankell är två av mina bästa vänner.

Sviten är en klassisk mordgåta, vad själv har du för relation till gamla thrillers och?
– Jag älskar att skrämma mig själv och jag hade rysningar över hela kroppen när jag läste manuset till Sviten. Så kul att få ge andra gåshud också! Jag är ju mest en funny guy liksom.

Du ses ju ofta göra mer komiska saker. Var det självklart för dig att tacka ja?
– Jag gillar ju humor men vill också visa folk att jag faktiskt kan mer. Jag har många lager och nu får jag visa det.

Kommer Marwin dö?
– Det kan jag ju inte säga (skrattar).

Alla avsnitt av podden ligger ute på Sveriges Radios hemsida och Sviten kommer även att sättas upp som scenföreställning på Maximteatern i Stockholm under 2019.