Hur ser det ut dagarna innan – allt på plats?
– Allt är på plats, vi hoppas att få minst lika många besökare som förra året. Då detta evenemang är nytt för oss vi försöker att ändra och utvidga programmet så att det passar fler besökare, berättar Nima Afrasiabi från Viking Bears.
– Nytt för i år är björnbad på lördag som äger rum på Storkyrkobadet. Besök gärna vår hemsida för komplett program.
Hur har intresset varit?/ Kommer många gäster utifrån?
– Intresset har varit ”enormt” bland björnarna runt om i Europa. Det verkar vara många som är nyfikna på vad en björn är och hur det är att festa med björnarna. Detta har vi märkt när vi invaderar källaren på Kolingsborg (Bears in the Basment).
Vi har skapat ett ”event” på Facebook och det är många internationella killar som har visat intresse. Jag hoppas att askmolnet inte sätter käppar för våra planer.

Vad ser du fram emot själv?
– Jag ser fram emot stora festen på fredag, det brukar vara full ös när vi är på Kings Town. Du som gillar 80-tals musik, missa inte björnpuben på lördag på Kolingsborg. Tyvärr jobbar jag (någon måste se till att tågen kommer fram) hela helgen så missar jag en del av aktiviteterna.

Tips till nya killar som vill komma? Måste man vara ”björn”?
– Man måste absolut inte vara björn! Man får gärna vara cub (björnunge) eller helt enkelt vara nyfiken på björnkulturen. Det viktiga är att man har respekt och förståelse för andra och inte är fördömande. Det är värt att tillägga att vara ”björn” hänger inte på hur stor eller hårig man är. Det är helt enkelt ett sätt man lever. Nu undrar ni säkert vad jag menar, att gilla kramas är ett bra egenskap som uppskattas av björnarna. Sedan skadar det inte om man är skäggig 😉

På fredagsfesten på Kings Town finns QX Shop på plats med ett urval av björnprylar och flaggor!