Ola Salos krogshow ”It Takes A Fool To Remain Sane” är hans första egna uppsättning och spelas just nu på Rondo i Göteborg. 4 maj är slutdatumet för showen, men redan nu meddelar Ola Salo att showen kommer till både Malmö och Stockholm.

Efter ett sommaruppehåll spelas den på Malmö Arena under två helger med start 6 september. Sedan åker turnébussen vidare till Stockholm och tar plats på Hamburger Börs från och med 26 september och spelas fram till 21 december 2019.

Vanligtvis är du en arenakille. Hur har det gått den här första tiden på Rondo?
– Jag har trivts oerhört bra. Jag anade att det skulle passa mig, men inte såhär bra. Jag gillar växelspelet där jag kan skapa en bombastisk show men också få vara nära publiken och kunna prata med dem. Responsen har varit överväldigande. Jag har aldrig fått så mycket och så positiv respons på något jag gjort tidigare, säger Ola Salo till QX.

Hur ska det bli att spela i Malmö och i Stockholm?
– Det ska bli jättekul såklart. I Malmö blir det lite mer arenakänsla eftersom det är mycket större och luftigare. Hamburger Börs är mindre än Rondo, vilket kan resultera i att det blir ännu mer intimt än i Göteborg. Alla tre shower i de olika städerna kommer skilja sig från varandra iallafall.

Det låter som om allt har varit guld och gröna skogar. Är det inget som gått åt helvete?
– Det enda tuffa är rösten egentligen. Jag kör från torsdag till söndag vilket såklart påfrestar mycket, men jag har ändå klarat mig ganska bra.

Jag såg på Instagram att någon hade filmat dig när du hade någon typ utav maskin framför ansiktet. Som en gasmask nästan. Är den anledningen till att du klarat dig ”ganska bra”?
– Den där grejen ja (skrattar). Det är en inhalator. Det ser väldigt suspekt ut när jag sitter med den och flera personer har trott att det är alla möjliga konstiga saker i den. Men det är faktiskt bara kokt vatten och salt.

Biljetter till showerna i Malmö och Stockholm släpps 12 mars kl 10 via Livenation och 2entertain.