”Häxorna i Eastwick” heter den svenska uppsättningen och aldrig tidigare har den prisbelönta musikalen gjorts i Sverige. Premiären är 19 september på Cirkus.

Peter Jöback kommer, efter succén ”The Phantom of the Opera”, spela huvudrollen i den här internationella musikalen. Uppsättningen är en samproduktion med Peter Jöback, 2Entertain och en av världens största musikalproducenter, Cameron Mackintosh. Han har bland annat varit delaktig i Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera och många fler.

Peter Jöback spelade rollen som Michael i ”The Witches of Eastwick” i London när den hade världspremiär år 2000. Nu tar han sig an huvudrollen som den förmögna och oemotståndliga Daryl Van Horne.

– Jag vill att det ska bli som en Netflix serie, fast på scenen. Mycket svärta och övernaturligt. Som Twin Peaks eller Riverdale. Man ska inte kunna lita på någon, säger Peter Jöback till QX.

QX favoriten Kayo kommer ha en stor roll i musikalen, som Alexandra, en av kvinnorna som blir förförd av Daryl Van Horne.

– Detta blir absolut en utmaning för mig. Jag känner mig allt mer bekväm och säker som skådespelare, men jag har inte gjort många musikaler. Därför ska det bli jättekul att få jobba med så många proffs, säger hon.

Översättningen av originaluppsättningen är omskriven av Edward af Sillén som också kommer vara regissör för uppsättningen i Sverige.