Klubbarrangören och kulturproducenten George Chamoun ordnar eventet för första gången, men tanken är att det ska bli en återkommande musikfestival som lyfter hbtq och PoC artister, något han tycker behövs.

Minifestival står det att det är. På vilket sätt?
– 
Tanken med det här första eventet är att ge en försmak på vad som komma skall i framtiden. Eftersom det sker under en kväll så kallar vi det för minifestival. Man kan säga att det är mer som en väldigt ambitiös klubbkväll.

Vad är speciellt med den här queer-klubben?
– Just att vi väljer att fokusera på och lyfta artister och kreatörer som är HBTQ och/eller rasifieras som icke-vita är något som i nuläget inte existerar på festivalscenen i Sverige överhuvudtaget. Vi vill skapa en plattform för progressiv kultur, både musik och andra typer av scenkonst, där queers och PoC står i centrum.

”A taste of what is to come in the future” står det i beskrivningen. Är ni en del av det hemliga hbtq-nätverket som vill göra alla till homos?
– Fan också! Avslöjad.

George Chamoun, klubbarrangör, ser Mock Minifestival som unik i sitt slag på klubbscenen.

Skämt åsido. Varför tycker du att det är viktigt att visa nya och lovande queer-artister?
– Jag tycker det är viktigt att lyfta och hylla artister med queer-erfarenhet för att vi inte får ta plats i kulturen på våra egna villkor på samma sätt som cis-straighta kulturutövare får. Sen tycker jag ju också helt objektivt att den kultur som skapas av oss queers är mycket mer intressant, progressiv och nyskapande än all annan kultur. Folk som inte är HBTQ älskar ju att sno våra idéer och koncept utan att credda källan liksom.

”Därför behövs det en plattform som lyfter dem och den kultur de skapar”

Jag försökte googla PoC men fick inget tydligt svar. Vad betyder det och vilken roll har de artisterna under kvällen?
– Förkortningen PoC står för ”people of color” och syftar på personer som rasifieras som icke-vita. Precis som HBTQ-personer är det en grupp i samhället som är mycket mindre privilegierade än många andra, och därför behövs det en plattform som lyfter dem och den kultur de skapar. Befinner man sig i intersektionen HBTQ och icke-vit kan man utsättas för både rasism och hat riktat mot HBTQ-personer och de människorna och deras erfarenheter är speciellt viktiga för mig att lyfta eftersom få andra gör det.