Superparet Beyoncé & Jay-Z tog under torsdagen emot ett hederspris, The Vanguard Award, av amerikanska regnbågsorganisationen GLAAD. Priset ges till personer som ses som allierade med HBTQI-communityt och som arbetar för alla människors lika värde. Superparet har båda uttalat stöd för samkönade äktenskap och synliggör HBTQ-personer sina projekt. Beyoncé dedikerade dessutom en konsert till Pulse-offren i Florida.

Sångerskan tillägnade sin morbror Johnny priset och kallade honom ”den mesta fabulösa bög hon någonsin träffat”. Stjärnan darrade lite på rösten och hennes man höll henne då kärleksfullt om ryggen.
Detta är första gången superstjärnan pratar öppet om sin morbror som diagnostiserades med HIV och hjälpte till att uppfostra henne och systern Solange.
– Att på nära håll se hans kamp mot HIV var en av de mest smärtsamma upplevelser jag haft.

Hon fortsatte:
– Jag tror att hans kamp banade väg för andra att leva mer öppet. LGBTQI rättigheter är mänskliga rättigheter. Oavsett om det är våra fans eller vår familj, LGBTQI-communityt har alltid supportrat oss och gett oss styrka. Och det tackar vi för.  Vi är här för att hylla kärleken för alla människor och förändring börjar med dem som står dig närmast. Så, säg att de är älskade, påminn om att dom är vackra, och föräldrar: Låt oss älska våra barn i ordets rätta bemärkelse.

Beyoncés make Jay-Z hyllade sin mor Gloria Carter, som på äldre dar kommit ut som lesbisk. Han har tidigare hyllat henne med låten och videon Smile.
– Jag vill hylla min mamma. Jag får gå i hennes fotspår och sprida kärlek och acceptans och hennes vackra tal i slutet av Smile som gör att jag kan berätta hennes historia.