Alla avsnitt från samtliga säsonger finns ute på Netflix. Jag kommer bara gå igenom senaste säsongen, mer övergripande, så du behöver inte vara orolig för några spoilers eller liknande. Enjoy!

Tans självklara men ibland mycket tveksamma stil

Jag förstår att om man ska vara en ”modeguru” i Fab 5 så krävs det att man vågar ta ut svängarna lite extra och ha på sig saker som kanske inte alla andra har. Att knyta en flanellskjorta runt midjan tycker jag är ett jättebra exempel på det (S:3, A:4). Men när det ska börja sättas på bälten av spännremmar, då har jag tappat fokus totalt. Det kan du ha på din Instagram Tan France.

Första lesbiska ÄNTLIGEN

Jag är för ung för att ha sett det allra första Queer Eye for the Straight guy, som enligt min kollega ska ha varit ”AMAZING”. Men vad jag förstått var konceptet att gaykillar hjälpte straighta killar. Numera tar Fab 5 gänget sig an lite alla möjliga. I tredje säsongen är det ÄNTLIGEN första gången en lesbisk kvinna får besök av gänget. Det är också ett utav de mest känslosamma Fab 5 avsnitt jag sett. Vackert rakt igenom.

Jonathan har gått från gay-not till gay-hot

Jonathan, vänster, är en härlig tillgång i gänget.

I början blev jag irriterad på Jonathans ständiga ”Hey, girl!”, ”Watch out for my heels!”, ”It is PERFECT!”. Allt var väldigt gapigt och skrikigt. Men det tog slut efter ett program. Nu älskar jag honom. Han är genuin, öppen, galet bra på att formulera sig och att se människorna han ska hjälpa. hans ständiga positiva och uppåt humör gör honom till en frisk fläkt i varje program. Jag tror att jag bara var avundsjuk för att han går så bra i klackar?

Gråtkavalkad i VARJE program

Jag är en känslig person absolut men det är flera som instämmer. Man lipar VARJE gång. Proceduren är ungefär densamma. Deltagaren som ska få hjälp introduceras. Jag börjar lipa. Deltagaren berättar om något livsomvälvande som hänt. Jag börjar lipa. Karamo tar med deltagaren på ett pep-talk, samtalsgrupper eller liknande event för att stärka självkänslan. Jag lipar. Ett avsnitt kunde jag knappt ta mig igenom för tårarna forsade.
Jag har till och med slutat skämmas numera.

Karamo.

Behövs det sägas något mer? Mannen kan prata, lyssna och är SJUKT het. Absolut min favorit Fab 5 med ett leende som knockar en. Hans inslag i serien är fullständigt klockrena också. Jag förstår inte hur han kan slå rätt VARJE gång? Till skillnad från de andra killarna försöker Karamo jobba väldigt mycket med verktyg för hur deltagarna ska få bättre självförtroende och självkänsla.

Orimligt hur bra alla ser ut efter?!?!

Jag förstår att det är detta vad programmet typ går ut på men helt seriöst?! Det är galet vad bra resultat det blir för samtliga som är med. Mind blown. Det som gör mig allra mest glad är att det är inga stora grejer de gör, utan de bara framhäver personernas attribut och styrkor. Hur kan en camo-huntress med noll kroppsform bli världens puma?! Älskar det!

Killarnas genuina approach till ALLA som är med. Så naturligt.

Jag tycker alltid att det finns en risk med makeover-program att det inte känns äkta. Det som är fint med Fab 5 är att det är genuint hela tiden. Killarna gör sig inte till och de gör eller säger inget de verkligen inte känner. De öppnar upp sig själva för personerna som ska få en makeover, de gråter av att höra deras historier, de gråter när de själva öppnar upp sig för deltagarna. Allt är bara så fint?

Relationen till varandra.

Jag blir så lugn och glad över att titta på hur killarna integrerar med varandra. De pushar varandra, är skojfriska och hjälper varandra. De är verkligen som en jättestor kärleksfull familj. De håller om varandra, kramas och allt. Jag blir helt salig. Uttrycket ”shady-gays” hör inte hemma någonstans i det här programmet.

Det onödiga försöket att göra Bruley till en maskot/instakändis?

Okej nu må ju hunden ha ungefär 100k följare på Instagram redan. Men orka! Det känns lite klyschigt att de ska ha en hund som någon himla maskot. Nej det tilltalar mig inget alls och det fyller heller ingen funktion.