Den 24 maj blir det dragshow på Mejeriet i Lund. Welcome to Burlesque, är en spännande dragshow med drugan Sharday och ensemble som bjuder på shownummer, livesång, dans, humornummer, stand up, insult comedy och mycket mer…

Berätta om showen, vad kommer vi att få se?
– Temat går i burlesque-anda där klassiska nummer blandas med moderna, ekivokt med glitter och glamour samt en massa galenskaper. Publiken kommer vara med på en helkväll med hisnande dans, fängslande sång, vass humor och en del överraskningar – det finns något för alla men är inget för den lättkränkte!

Vilken dragartist inspirerar dig?
– Det finns många inspirerande dragartister runt om i världen så som Lady Bunny, Detox och Alyssa Edwards. Men en klar favorit är Bianca del Rio med sin vassa humor och utomordentliga framträdande . I Sverige är Christer Lindarw en stor inspiration som banat väg för dagens dragshowartister och fått drag att inta de folkliga scenerna. Cabaret Moulin från Malmö har också inspirerat mig, det var faktiskt på deras shower som jag kom i kontakt med drag första gången i form av liveframträdande.

Hur beskriver du Sharday?
– Hämningslöst elak med charmig touch (skrattar).

Hur är det att vara druga i Skåne?
– Det är svårt att jämföra Skåne med andra storstadsregioner så som Stockholm då utbudet för dragscenen inte är lika stor, men den har vuxit under åren. Vi har ett par dragshowgrupper och artister som syns i olika sammanhang och en del shower. Sen finns det även Drag Queen Story Hour med Miss Shameless och Lady Busty i spetsen som utvecklats enormt under den senaste tiden.

Vilken låt beskriver showen bäst?
– Öppningsnumret Welcome to Burlesque eller Big Spender.

http://www.shardaytheartist.com